ТОРТА ЧЕРНА ГОРА

Тази торта Шварцвалд съчетава богати слоеве шоколадова торта с пресни череши, черешов ликьор и обикновена глазура с бита сметана.

Време за приготвяне 2 часа

Време за готвене 45 минути

Общо време 2 часа 45 минути

Порции 12

СЪСТАВКИ

  • Шоколадова торта:

  • 250 г универсално брашно

  • 400 г гранулирана захар

  • 64,5 g пресято холандско обработено какао на прах

  • 2 супени лъжици сода бикарбонат

  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

  • 1 чаена лъжичка сол

  • 109 г растително масло

  • 240 г масло на стайна температура

  • 250 г топла вода или горещо кафе

  • 2 големи яйца

  • 2 лъжици ванилия

Сироп от черешов ликьор:

  • 100 г гранулирана захар

  • 125 г вода

  • 34,5 г черешов ликьор

Глазура от бита сметана:

  •  714 г студена сметана

  • 30 г пресята пудра захар

  • Шоколадова кора

 •250 г качествен натрошен черен шоколад

Сглобяване:

  • 345 г обезкостени и разполовени череши

  • 1 блок черен шоколад (по желание)

  • череши



ИНСТРУКЦИИ

 

Шоколадова торта:

Загрейте фурната до 350F, намаслете две кръгли тави и поръсете с какао на прах. Застелете дъното с пергамент.

Поставете всички сухи съставки в купата на стоящ миксер, снабден с приставка за лопатка. Разбъркайте, за да се комбинират.

В средно голяма купа разбийте всички мокри съставки (бавно налейте гореща вода, за да не сварите яйцата).

Добавете мокрите съставки към сухи и разбъркайте на средна степен за 2-3 минути. Тестото ще е много тънко.

Разпределете равномерно в подготвени тави. Използвайте кухненска везна, за да сте сигурни, че тестото е равномерно разпределено.

Печете 45 минути или докато тестерът за торта излезе почти чист.

Охлажда се във формите за 10 минути, след което се обръща върху решетка, за да се охлади напълно.

Сироп от черешов ликьор:

Поставете захарта и водата в малка тенджера. Разбъркайте и оставете да заври. Варете 1 минута, след което отстранете от огъня. Разбъркайте с черешов ликьор и оставете да се охлади напълно.

Глазура от бита сметана:

Разбийте сметаната и пудрата захар до твърди връхчета. Идеално в студена купа със студена бъркалка.

Шоколадова кора:

Разтопете шоколада в двоен котел или на 20-секундни залпове в микровълновата.

С помощта на голяма шпатула нанесете разтопения шоколад на тънък слой върху голям лист пергамент.

Завийте на руло от късата страна на пергамента. Поставете върху лист за печене и охладете или замразете, докато стегне.

Разточете, за да създадете шоколадова кора.

Сглобяване:

Нарежете всеки слой торта наполовина хоризонтално.

Поставете един слой торта върху поставка за торта или чиния за сервиране. Намажете обилно с черешов сироп.

Покрийте с около 1 чаша разбита сметана и разпределете равномерно. Отгоре сложете около 1 чаша череши и внимателно ги натиснете в разбитата сметана. Повторете с останалите слоеве и замразете външната страна на тортата.

 

Украсете с шоколадови кори, парченца шоколад, розички и череши.

 

Продукти, използвани в рецептата
Млечна сметана UHT 36% MLK
15.4 ЛВ
Цената е посочена за 1 Литър
Млечна сметана UHT 36% MLK Добави
Продадено
Colorant alimentar BPG 13 verde 25 gr.
20.4 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Colorant alimentar BPG 13 verde 25 gr.
Аромат на ванилия 60ГР 9260306 DECORA
7.95 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Аромат на ванилия 60ГР 9260306 DECORA Добави
Шоколадови декорации BLOSSOMS DARK 2,5 кг 3325303  BARBARA
67.94 ЛВ
Цената е посочена за 1 Кутия
Шоколадови декорации BLOSSOMS DARK 2,5 кг 3325303 BARBARA Добави
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!