Японски чийзкейк

Научете се да овладявате това класическо японско ястие в собствения си дом! Бъдете готови да разбиете много белтъци, за да създадете тази пухкава и кремообразна текстура.

 

Общо време      Време за приготвяне      Време за готвене

 

1 час 45 мин.               25 мин.                      1 час 20 мин

 

За 6 порции

 

Cъставки

 

• 7 супени лъжици масло

крема сирене (100 гр.)

мляко (130 мл)

• 8 жълтъка

• брашно (60 гр.)

царевично нишесте (60 g)

• 13 големи белтъка

• гранулирана захар (130 g)

топла вода, за печене

боровинки (340 гр.), за сервиране

сироп, за сервиране

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 320°F (160°C).

 

В малка тенджера на среден огън смесете маслото, крема сиренето и млякото, докато се разтопят и станат гладки. Свалете го от котлона и го оставете да изстине.

 

В голяма купа разбийте жълтъците до хомогенност, след това бавно изсипете сместа от крема сиренето, като разбъркате до хомогенност.

 

Пресейте брашното и царевичното нишесте, като разбъркате, за да сте сигурни, че няма бучки.

 

В друга голяма купа разбийте белтъците с ръчен миксер, докато се образуват меки върхове. Постепенно добавете захарта, като продължавате да разбивате, докато се образуват твърди върхове.

 

Разбъркайте около ¼ от белтъците също в жълтъчната смес, след което повторете с останалите белтъци, докато тестото стане гладко.

 

Намаслете дъното на кръгла форма с размери 23 х 7,5 см, след което покрийте дъното и стените с хартия за печене. Ако използвате тава с пружинна форма, не забравяйте да увиете дъното и страните изцяло във фолио два пъти, за да предотвратите изтичане.

 

Изсипете тестото в тигана и разклатете, за да освободите всички големи въздушни мехурчета.

 

Поставете тавата в по-голяма тава, постлана с 2 хартиени кърпи на дъното. Хартиените кърпи гарантират, че топлината се разпределя равномерно по дъното на тигана. Напълнете по-голямата тава с гореща вода до около 2 см височина.

 

Печете 25 минути, след това намалете котлона до 140°C и печете още 55 минути, докато тортата почти удвои височината си.

 

Извадете от фурната и внимателно обърнете тортата върху доминиращата си ръка и отстранете хартията. Бъдете много внимателни, тортата ще бъде гореща. Можете също така да обърнете тортата върху чиния, но това ще накара тортата да се издуха повече.

 

Залейте отгоре със сиропа и сервирайте с боровинки още топли!

 

Наслади се!

Продукти, използвани в рецептата
Крема сирене Twoj Smak 1 кг PIA
16.62 ЛВ
Цената е посочена за 1 Kg
Крема сирене Twoj Smak 1 кг PIA Добави
Мляко UHT 3,2% MLK
2.36 ЛВ
Цената е посочена за 1 Литър
Мляко UHT 3,2% MLK Добави
Мляко UHT 3,2% not only for barista 1Л MLK
2.64 ЛВ
Цената е посочена за 1 Литър
Мляко UHT 3,2% not only for barista 1Л MLK Добави
Сироп PANCAKE&WAFFLE 355мл KENT
6.39 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Сироп PANCAKE&WAFFLE 355мл KENT Добави
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!