Tрайфъл с горски плодовес
Тази трайфъл с горски плодове е идеална за лятно парти - освежаваща е, разкошна, направена предишния ден. Използвайте дълбока прозрачна стъклена купа или стъклена купа с крака, за да могат да се видят красивите слоеве. Не се притеснявайте, ако слоевете изглеждат леко неравномерни или ако слоевете се смесват малко - това е красотата на една дреболия. Може да направите дреболиите и в малки чаши като отделни парфета.
Cъставки:
Тази трайфъл с горски плодове е идеална за лятно парти - освежаваща е, разкошна, направена предишния ден. Използвайте дълбока прозрачна стъклена купа или стъклена купа с крака, за да могат да се видят красивите слоеве. Не се притеснявайте, ако слоевете изглеждат леко неравномерни или ако слоевете се смесват малко - това е красотата на една дреболия. Може да направите дреболиите и в малки чаши като отделни парфета.
съставки:
• 85 г сладко от ягоди;
• 1 кутия бисквити;
• 250 мл течна сметана;
• 460 г крема сирене;
• 200 г пудра захар;
• мента;
• 2 супени лъжици ванилия;
• 500 г ягоди измити, обелени, нарязани на две;
• 150 г малини;
• 150 г боровинки.
Начин на приготвяне:
1) За начало загрейте сладкото от малини в микровълновата.
2) Смесете с горските плодове и оставете да изстине, докато приготвите останалата дреболия.
3) Разбийте тежката сметана, докато се образуват твърди върхове, след което оставете настрана.
4) В голяма купа смесете крема сиренето и захарта. Разбийте до гладка и кремообразна смес, след което добавете ванилията.
5) Добавете една трета от разбитата сметана.
6) Разбийте до гладкост и след това добавете останалата сметана.
7) Смесете с гумена шпатула, докато сместа се смеси равномерно.
За да сглобите, започнете с нареждане на бисквитките на дъното на съда. Покрийте с една трета от горската смес, последвана от една трета от крема. Продължете да редувате бисквити, горски плодове и крем.
Завършете със сместа от крема сирене отгоре, за последния слой крем, оставете граница от 1 инч около ръба, показваща плодовете отдолу. Отгоре поръсете малко горски плодове и прясна мента.
Оставете трайфъл да се охладят поне 8 часа, след което гарнирайте с пресни горски плодове и ароматни листенца мента.