Торта Червено кадифе
Торта Червено кадифе
https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a58093/best-red-velvet-cake-recipe/ - Видео рецепта
С богат шоколадов вкус, пухкава текстура и остра глазура от крема сирене, този десерт е направен да впечатли.
На първо място, всички сладкиши Red Velvet включват голямо количество киселинни съставки, често под формата на разбито мляко (може да се замени с кефир), оцет и какао.
Второ, 2-те супени лъжици хранителни оцветители, необходими в тази рецепта, предполагат, че използвате класически хранителен оцветител на водна основа като McCormick. Ако имате боя на основата на гел, която обикновено е по-пигментирана, ще можете да използвате по-малко хранителни оцветители, вероятно около половината от количеството.
съставки
ЗА ТОРТАТА
Спрей за готвене
230 гр масло, размекнато
200 гр гранулирана захар
2 големи яйца
1 супена лъжица чист екстракт от ванилия
240 гр универсално брашно
35 гр. Какао на прах преработено в Холандия
1 супена лъжица натриев бикарбонат
1 лъжица сол
230 мл разбито мляко
1 лъжица. дестилиран бял оцет
2 лъжици. червен хранителен оцветител
ЗА КРЕМ
230 гр. крема сирене, омекотено
115 гр масло, размекнато
480 гр пудра захар
1 супена лъжица чист екстракт от ванилия
1/4 чаена лъжичка сол
Упътвания
Етап 1
Загрейте фурната до 350°. Застелете две кръгли тави с хартия за печене и напръскайте със спрей за готвене. В голяма купа, с помощта на ръчен миксер (или в купата на стоящ миксер), разбийте маслото със захарта, докато стане светло и пухкаво (10 мин.). Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, след това добавете ванилията.
Стъпка 2
В друга голяма купа смесете заедно брашното, какаото, содата и солта. Добавете половината от сухите съставки към мокрите съставки, разбийте, докато се комбинират. Добавете разбитото мляко, оцета и червения хранителен оцветител, като разбиете, за да се комбинират. Добавете останалите сухи съставки.
Стъпка 3
Разпределете тестото между подготвените блатове и печете, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, 25 до 30 минути. Оставете да се охлади за 15 минути, след което обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
Стъпка 4
Междувременно направете глазурата: В голяма купа с помощта на ръчен миксер (или в купата на обикновен миксер) разбийте крема сиренето и маслото до гладкост. Добавете пудрата захар и разбийте докато стане светло и пухкаво. Добавете ванилията и солта и разбъркайте, докато се комбинират. Добавете още пудра захар, докато глазурата стане гъста и приятна консистенция за намазване.
Стъпка 5
Сглобете тортата: С помощта на назъбен нож изравнете върховете на тортата, като оставите остатъците за украса. Поставете един слой върху стойката за торта или чинията за сервиране, след това покрийте с дебел слой глазура и втория слой торта. Замразете горната част и страните на тортата. Натрошете заделените парчета торта и украсете по желание (напр. отстрани на тортата).
Наслади се!