Торта Червено кадифе

Торта Червено кадифе

https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a58093/best-red-velvet-cake-recipe/ - Видео рецепта

 

С богат шоколадов вкус, пухкава текстура и остра глазура от крема сирене, този десерт е направен да впечатли.

  На първо място, всички сладкиши Red Velvet включват голямо количество киселинни съставки, често под формата на разбито мляко (може да се замени с кефир), оцет и какао.

Второ, 2-те супени лъжици хранителни оцветители, необходими в тази рецепта, предполагат, че използвате класически хранителен оцветител на водна основа като McCormick. Ако имате боя на основата на гел, която обикновено е по-пигментирана, ще можете да използвате по-малко хранителни оцветители, вероятно около половината от количеството.

 

съставки

ЗА ТОРТАТА

Спрей за готвене

230 гр масло, размекнато

200 гр гранулирана захар

2 големи яйца

1 супена лъжица чист екстракт от ванилия

240 гр универсално брашно

35 гр. Какао на прах преработено в Холандия

1 супена лъжица натриев бикарбонат

1 лъжица сол

230 мл разбито мляко

1 лъжица. дестилиран бял оцет

2 лъжици. червен хранителен оцветител

ЗА КРЕМ

230 гр. крема сирене, омекотено

115 гр масло, размекнато

480 гр пудра захар

1 супена лъжица чист екстракт от ванилия

1/4 чаена лъжичка сол

 

Упътвания

Етап 1

Загрейте фурната до 350°. Застелете две кръгли тави с хартия за печене и напръскайте със спрей за готвене. В голяма купа, с помощта на ръчен миксер (или в купата на стоящ миксер), разбийте маслото със захарта, докато стане светло и пухкаво (10 мин.). Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, след това добавете ванилията.

Стъпка 2

В друга голяма купа смесете заедно брашното, какаото, содата и солта. Добавете половината от сухите съставки към мокрите съставки, разбийте, докато се комбинират. Добавете разбитото мляко, оцета и червения хранителен оцветител, като разбиете, за да се комбинират. Добавете останалите сухи съставки.

Стъпка 3

Разпределете тестото между подготвените блатове и печете, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, 25 до 30 минути. Оставете да се охлади за 15 минути, след което обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.

Стъпка 4

Междувременно направете глазурата: В голяма купа с помощта на ръчен миксер (или в купата на обикновен миксер) разбийте крема сиренето и маслото до гладкост. Добавете пудрата захар и разбийте докато стане светло и пухкаво. Добавете ванилията и солта и разбъркайте, докато се комбинират. Добавете още пудра захар, докато глазурата стане гъста и приятна консистенция за намазване.

Стъпка 5

Сглобете тортата: С помощта на назъбен нож изравнете върховете на тортата, като оставите остатъците за украса. Поставете един слой върху стойката за торта или чинията за сервиране, след това покрийте с дебел слой глазура и втория слой торта. Замразете горната част и страните на тортата. Натрошете заделените парчета торта и украсете по желание (напр. отстрани на тортата).

 

Наслади се!

Продукти, използвани в рецептата
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK
19.9 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK Добави
Аромат на ванилия 60ГР 9260306 DECORA
7.95 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Аромат на ванилия 60ГР 9260306 DECORA Добави
Ароматизатор гел ванилия 100 мл, GustaPro
3.91 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Ароматизатор гел ванилия 100 мл, GustaPro Добави
Продадено
Сода бикарбонат 100гр TIPLA PAKM
1.13 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Сода бикарбонат 100гр TIPLA PAKM
Хранителен гел оцветител червен 35гр WSG-028 FC
10 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Хранителен гел оцветител червен 35гр WSG-028 FC Добави
Продадено
Маскарпоне 0,5 кг Piatnica
8.41 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Маскарпоне 0,5 кг Piatnica
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!