Мини чийзкейк с череши и крема сирене
Мини чийзкейк с череши и крема сирене
Тези малки сладкиши с крема сирене са подходящ десерт за готвачи, които нямат много време за рецепти. Освен това придава креатина и вкусна нота на оригиналния чийзкейк!
За около. 12 порции, имате нужда от:
Бисквити 200гр
Масло 110гр
Яйца 2 бр.
Крема сирене 400гр
Захар 150гр
Ванилова есенция 1 чаена лъжичка или аромат на ванилов гел
За плънката.
Череши 450 мл
Захар 100 гр
Царевично нишесте 1 супена лъжица
Червен хранителен оцветител (по избор)
Кора.
Ще започнете с приготвянето на вашата бисквитена кора. С помощта на кухненски робот (или блендер) смелете бисквитите си на фини трохи. Добавете маслото и захарта и разбъркайте добре. Добавете около 1-2 чаени лъжички кора към всяка хартия.
Натиснете здраво с лъжица или използвайте тава за тарт за това!
Пълнеж.
За пълнежа на чийзкейка ще трябва да разбиете крема сиренето за няколко минути, като добавите яйцата и ваниловия екстракт или ваниловия аромат и захарта. Така ще стане кремообразно и пухкаво!
Добавете достатъчно пълнеж към всяка тава, за да запълните 2/3 от пространството.
Печете във фурната на 180 градуса за около 17-20 минути. Извадете и охладете напълно за поне 2 часа.
Топинг.
За топинга отцедете черешите, като оставите 1/2 чаша от сока в тенджера. Към това добавете черешите, захарта и царевичното нишесте. Оставете да заври; гответе до сгъстяване, около 1 минута. За да превърнете тези малки чийзкейкове в мини чийзкейкове с череши, покрийте всеки чийзкейк с лъжица черешов пълнеж.
Можете също да добавите бита сметана GustaPro или пресни горски плодове!
Добър апетит, макар че е трудно да нямате апетит с такива вкусотии...