Кремова торта Шантили

Торт шантильи

Chantlly Cake — классическое кондитерское изделие, великолепный десерт из простых ингредиентов. Мягкий бисквит, взбитые сливки и сливки в изысканной и легко узнаваемой форме идеально подходят для дней рождений и особых случаев, чтобы отпраздновать с семьей или друзьями.

Рецепт торта шантильи

ИНГРЕДИЕНТЫ

Для бисквита

 

140 г яиц (около 3 средних яиц)

140 г яичного желтка (около 6 яичных желтков)

170 г сахарного песка

80 г муки 00

40 г картофельного крахмала

 

О сиропе

 

100 г воды

50 г сахарного песка

Портокалова кора

Лимонова кора

 

За крема Шантили

 

600 г сметана

60 г пудра захар

Торта Шантили е един от най-известните десерти, които винаги съм срещала по витрините на сладкарските магазини, лесно разпознаваема по горната част, на която се редуват решетка от крем и много капки крем. Торта, която е емблема на празничните поводи и защото всички я харесват.

 

Етап 1

Няколко часа преди да приготвите тортата Шантили, пригответе сиропа. Оставете водата и захарта с портокаловата и лимоновата кора да заври. Разбърквайте захарта от време на време, докато се разтвори напълно, изключете котлона, оставяйки кората да се влива в продължение на няколко часа. Когато приготвите кекса, започнете да разбивате яйцата, жълтъците и захарта в миксер (или в купа на миксера).

Етап 2

Когато получите бистра и пенлива маса, добавете малко по малко пресятото брашно и нишестето, като продължавате да работите, за да се смесят идеално. Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена форма с диаметър 21 см и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 25-35 минути.

Етап 3

Извадете пандишпана от фурната и го оставете да изстине. Когато се охлади, отстранете леко златистата коричка за готвене от краищата и повърхността. След това го нарежете на три диска и ги оставете настрана.

  Етап 4

Междувременно трябва да сте приготвили крема по нашата рецепта и да го оставите да изстине, като го покриете с хранително фолио. След това разбиваме сметаната, много студена от хладилника, заедно с пудрата захар: трябва да се разбие, но да остане лъскава.

 

   Етап 5

Сглобете десерта. Подредете първия пандишпанов диск върху работен плот или чиния за сервиране. Навлажнете го леко със сиропа с помощта на четка. След това с помощта на шпатула нанесете слой от разбита сметана.

Етап 6

Застъпете втория диск, намокрете го, намажете с крем и застъпете третия. Натиснете леко, за да стане тортата права, намокрете и нея и я покрийте с малко крем. Изравнете добре и прехвърлете останалия крем в два сак-а-поше, единият с плосък назъбен накрайник, а другият с накрайник във формата на звезда.

   Етап 7

Покрийте страните на тортата с крем, като използвате шпатула, за да създадете стъпаловидна шарка (както е показано на снимката). Украсете повърхността с изкуствена решетъчна шарка (с помощта на накрайника за тръби), а външния ръб с гирлянд от бита сметана.

 

Етап 8

Сверху полейте ванильным кремом и сразу же подавайте торт шантильи или охладите.

 

Наслаждаться!

Продукти, използвани в рецептата
Млечна сметана UHT 36% MLK
15.4 ЛВ
Цената е посочена за 1 Литър
Млечна сметана UHT 36% MLK Добави
Продадено
Пудра захар за фондан 500гр 0300210 DECORA
9.58 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Пудра захар за фондан 500гр 0300210 DECORA
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!