Galette/Рустик тарт с маскарпоне и ягоди

Galette/Рустик тарт с маскарпоне и ягоди

Този път искахме да минем по селския път и да направим нещо по-просто. Искахме също да го направим без захар.

СЪСТАВКИ

120 г пълнозърнесто брашно

3 супени лъжици сироп от кафяв ориз (може да замените с мед или захар

кашлица)

0,5 чаена лъжичка сол

115 г студено масло, нарязано на кубчета

1 голям жълтък

2 супени лъжици тежка сметана

ПЪЛНЕЖ:

200 г ягоди, обелени и нарязани на две

100 г маскарпоне

4 супени лъжици сироп от кафява захар/ванилия/орех

1 чаена лъжичка лимонова кора

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1 леко разбито яйце.

 

ИНСТРУКЦИИ

Започнете с направата на тестото. Добавете брашното и солта в купата на стоящ миксер, снабден с приставка за лопатка, и разбъркайте на ниска скорост, за да се комбинират. Добавете маслото и разбъркайте на ниска скорост, докато маслото стане колкото орехи.

Комбинирайте сиропа от кафяв ориз, яйчния жълтък и сметаната в малка купа и разбийте, за да се комбинират. С миксер на ниска степен, бавно напръскайте сместа от яйчен жълтък, докато се смеси.

Извадете тестото от купата и го поставете върху леко набрашнена маса. Не се притеснявайте, ще изглежда много пълно и използвайте дланта си, за да избутате тестото напред и да го изравнете. Накрая оформете диск и увийте в стреч фолио и приберете в хладилник за поне 1 час.

Комбинирайте ягодите в купа с 2 супени лъжици сироп от кафяв ориз и оставете настрана. В отделна купа смесете маскарпонето, лимоновата кора и останалия сироп от кафяв ориз. Разбъркайте преди да добавите яйцето.

Загрейте фурната на 180 градуса по Целзий. Извадете тестото от хладилника и го поставете върху леко набрашнена хартия за печене.

Разточете на кръг с диаметър около 30 см. Плъзнете тестото върху тава за печене и разпределете сместа с маскарпоне в центъра на сладкиша, оставяйки граница от около 6 см. Покрийте сместа с маскарпонето с ягодите. Прегънете краищата на тестото към центъра.

Печете за 35 до 40 минути или до златисто. Оставете да се охлади за 10 минути преди сервиране.

Насладете се на Galette с ягоди и маскарпоне топъл или на стайна температура в деня на приготвянето му.

Хранене (приблизително)

Калории: 380 kcal

Въглехидрати: 31 g

Белтъчини: 6 g

Мазнини: 26 гр

Наситени мазнини: 16 g

Холестерол: 124 mg

Натрий: 367 mg

Калий: 133 mg

Фибри: 2 g

Захар: 13 гр

Витамин А: 870 IU

Витамин C: 20 mg

Калций: 64 mg

Желязо: 1,1 mg

Продукти, използвани в рецептата
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK
10.41 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK Добави
Лиофилизирани ягоди GustaPro 100 гр
20.81 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Лиофилизирани ягоди GustaPro 100 гр Добави
Продадено
Сироп Toffee/Caramel 0,8л ELD
19.24 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Сироп Toffee/Caramel 0,8л ELD
Продадено
Маскарпоне 0,5 кг Piatnica
8.41 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Маскарпоне 0,5 кг Piatnica
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!