Ябълков тарт и фин крем от маскарпоне

Здравейте, скъпа ни, страстен към готвенето ! 😊

Тъй като знаем, че сте фен на тарти и маскарпоне, днес измисляме вкусна рецепта за ябълков тарт и фин крем от маскарпоне! 😊🥧


Ще имаш нужда:

  • лимон
  • 5 средни ябълки
  • 80 гр. пудра захар
  • 3 яйчни жълтъка
  • 5 чаени лъжички вода
  • 3 чаени лъжички пудра захар
  • 250 гр. специално органично брашно
  • 200 гр. от сирене Маскарпоне
  • 10 гр. с вкус на канела
  • 155 гр. студено масло
  • 200 мл. неразбит крем
  • тел от неръждаема стомана
  • дълбока купа
  • ЯДКИ
  • лиофилизирани плодове
  • ренде
  • стоманена тава за печене с незалепващо покритие
  • и подвижна основа

Ще готвите така:

Ще приготвите преди всичко тестото за тарта: ще смесите брашното със 125 гр. от масло и захар, така че ще получите брашнено ястие. След това ще добавите жълтъците, един след друг, като разбърквате след всеки. След това добавяте студена вода и разбърквате всичко до получаване на хомогенно тесто за замесване. След това ще сгънете полученото тесто в хранително фолио и го оставете в хладилник за 30 минути. Когато изтече времето, ще разпределите тестото в тавата и ще го набодете с клечка за зъби, след което ще го сложите във фурната за 12/15 минути, след което ще го извадите и ще добавите следващия слой тартата.

Следващия слой от тарта ще готвите по следния начин: ябълките ще пуснете през едро ренде, след което ще отцедите сока и ще втвърдите ябълките на среден огън, ок. 15 минути, в 30 гр. масло, след което добавяте захарта и 10-те гр. с вкус на канела. След 15 минути ще добавите състава отгоре, изваден от фурната, и ще поставите отново тавата във фурната на слаб огън за около 50 минути. След като извадите тавата от фурната, ще трябва да оставите тартата да изстине напълно.

През това време пригответе финия крем: разбъркайте добре сиренето Маскарпоне с неразбитата сметана, захарта и 2 супени лъжици лимонов сок, след което залейте изпечения и напълно изстинал сладкиш с финия крем и приберете тавата в хладилника за няколко минути. Когато извадите тарта, ще го украсите с резени ябълки, ядки или замразени плодове.

Любопитни сме как ще изглежда приготвеният от вас ябълков тарт и фин крем Маскарпоне, затова ви каним да ни го покажете във FB страницата - https://bit.ly/36nydTt или IG - https: // bit . ly / 2Jo6ycy! 😊

Желаем ви страхотен апетит и много вдъхновение,
Екипът на GustaPro

 

 

Продукти, използвани в рецептата
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK
10.41 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK Добави
Продадено
75%
Пълнозърнесто ръжено брашно EKO 1 кг GPR
2.69 0.67 ЛВ
Цената е посочена за 1 Kg
Пълнозърнесто ръжено брашно EKO 1 кг GPR
Сирене Mascarpone UHT 500гр STERILGARDA
12.04 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Сирене Mascarpone UHT 500гр STERILGARDA Добави
Млечна сметана UHT 36% MLK
12.09 ЛВ
Цената е посочена за 1 Литър
Млечна сметана UHT 36% MLK Добави
Продадено
Кухненска тел 30 см 98914_LACOR
5.27 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Кухненска тел 30 см 98914_LACOR
Продадено
Конусовидна купа за смесване от неръждаема стомана d 24 см Обем 2,5 Л 14025_LACOR
19.76 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Конусовидна купа за смесване от неръждаема стомана d 24 см Обем 2,5 Л 14025_LACOR
Продадено
Аромат на Канела 50ГР 9261644 DER
11.55 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Аромат на Канела 50ГР 9261644 DER
Продадено
Малина Crispy 250ГР 44050508 SOSA
65.8 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Малина Crispy 250ГР 44050508 SOSA
Продадено
Кухненско ренде 6,5 X 31 см 0280402 DECORA
18.09 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Кухненско ренде 6,5 X 31 см 0280402 DECORA
Продадено
Форма за печене с падащо двойно дъно 260 мм 162-105 SNB
15.11 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Форма за печене с падащо двойно дъно 260 мм 162-105 SNB
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!