Торта с кондензирано мляко и шоколад
Здравейте, скъпа ни, страстен към готвенето ! 😊
Днес ще ви помогнем да приготвите чудесна торта с кондензирано мляко и шоколад, по рецептата на Уречата! 😄
Ще имаш нужда:
- 350 г подсладено кондензирано мляко
- 230 г брашно
- 250 г масло на стайна температура
- 4 яйца
- 1-2 супени лъжици тъмен шоколад
- 1-2 супени лъжици бял шоколад
- 2 супени лъжици бадемова паста
- 5 г бакпулвер
- ванилия
Ще готвите така:
Ще загреете фурната на 190°C и ще намажете тавата 24х24см с малко масло. Ще разпенвате маслото с миксера за около 1 минута, след което ще добавяте едно по едно яйцата, като бъркате след всяко. Ще добавите кондензирано мляко и ванилия и ще смесите брашното с бакпулвера и ще ги сложите в тестото. Разбъркайте шоколадовите стърготини с шпатула, след което изсипете тестото в тавата.
Отгоре ще сложите бадемова паста от място на място и ще разбъркате повърхностно с вилица. Печете сладкиша за 30 минути или докато премине теста с клечка за зъби. След изпичане ще го оставите да изстине напълно преди порциониране.
Това е рецепта за вкусна торта, създадена със страст от Корина Урече, чийто блог можете да намерите тук: https://corinaureche.ro/
Любопитни сме как ще изглежда приготвената от вас торта с кондензирано мляко и шоколад, затова ви каним да ни го покажете във FB или IG страницата! 😊
Желаем ви страхотен апетит и много вдъхновение,
Екипът на GustaPro