Торта с кардамон с розова вода и рубинен ганаш
Задоволи желанието си за сладко с това лесно за приготвяне лакомство.
Грабнете рецептата от нашата страница!
съставки:
• 200 г меко несолено масло
• 150 захар
• 4 яйца
• 125 г обикновено брашно
• 250 г смлени бадеми
• 2 супени лъжици кардамон на прах
• 1 чаена лъжичка бакпулвер
• 1 чаена лъжичка сол
• 1 чаена лъжичка розова вода
• 2 ч.ч прясно мляко
• 1 парче настъргана лимонова кора Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180°C/160°C Вентилатор/Газ 5. Намаслете и подредете 6 мини форми за хляб.
2. В голяма купа разбийте маслото и захарта с електрически миксер до пухкава смес.
3. Добавете яйцата, едно по едно, като разбърквате, докато се смесят.
4. Добавете брашното, смлените бадеми, кардамона, бакпулвера, солта, розовата вода, млякото и лимоновата кора и разбъркайте до гладкост.
5. Разпределете сместа поравно във формите и прехвърлете във фурната да се пече за 30 минути или до златисто.
6. След като се изпече, извадете от фурната и прехвърлете върху решетка.
съставки:
• 150 гр. Callebaut - Рубинен белгийски шоколад - RB1
• 6 ч. л. двойна сметана (48%)
• 20 г нарязан шамфъстък
• 2 супени лъжици розови листенца
Начин на приготвяне:
За да направите ганаша, разтопете Callebaut® Ruby Chocolate Callets и двойната сметана заедно. След като стане гладка и лъскава, се разнася гладко върху тортите.
Гарнирайте с шамфъстък, розови листенца и Callebaut® Ruby Blossoms за финал.