Торта Black Friday: отсъпките ще са много сладки

Черна на цвят и с есенни аромати, тортата Black Friday е тортата с кестени и шоколад. Десертът - имайки предвид темата на отстъпките - е вдъхновен от спестявания, реализирани чрез готвене в тенджера под налягане, което ви позволява да намалите времето и консумацията.
Шоколадов бисквит с пълнеж от кестенов крем, гарниран с маслен крем и черен шоколад и декориран с какаова глазура.
 Ето и как се приготвя.

За приготвяне на шоколадовия бисквит 

Cъставки
• 170 г масло
• 135 г захар
• 150 г жълтък
• 255 г белтък
• 135 г захар
• 170 г шоколад
• 110 г брашно
• 60 г бадемово брашно
•  5 г мая

Как се приготвя пандишпан

1. Разбийте маслото с първата част захар. Когато се разбие добре, изсипете разтопеният шоколад, а след това и жълтъците.

2. Разбийте белтъка с втората част захар.

3. Започнете да добавяте праховете, предварително смесени заедно с

бакпулвера, в сместа от масло и шоколад, като редувате с разбития белтък.

4. Изсипете в 30 см форма, намазана с масло и набрашнена и поставете във фурната на 165 градуса за 40 минути.

Как се приготвя крема от кестени в тенджера под налягане.

Съставки

• 600 г кестена
• 50 г захар
• 1 шушулка ванилия
• 1 + ½ екодоза прясно мляко• 1 екодоза вода
• 20 г масло
• 1 екодоза прясна течна сметана
• 2 лъжици пудра захар

Приготвяне на крем от кестени
1. Измийте кестените и направете разрез на кожата по дългата страна. Поставете отворената тенджера на котлона, напълнена наполовина с вода и оставете да заври. Потопете кестените и ги варете 10 минути. След това извадете ги и оставате да изсънат.

2. Почистете кестените, като отстраните вътрешната кора и ги поставете обратно в тенджерата. Добавете захарта, ванилията, 1 екодоза мляко и 1 вода. Затворете капака и гответе 23 минути на кипене.

3. Изключете пламъка, изпуснете крана, отворете тенджерата, извадете шушулката ванилия и поставете кестените в мелничка за зеленчуци.

4. Прехвърлете в чиста тенджера, доба.

вете половин екодоза мляко и масло, разбъркайте с дървена лъжица и оставете да ври на тих огън до пълното абсорбиране на млякото.

За приготвяне на шоколадовия маслен крем


Необходимите съставки
• 500 г меко масло
• 300 г пудра захар
• 30 г разтопен черен шоколад

Приготвяне 

Маслото се разбива с пудрата захар, след като е добре разбито се добавя и шоколада.

За шоколадовата глазура изберете глазурата от GustaPro: http://bitly.ws/wNks

Как се сглобява шоколадова торта с кестени

  1. Почистете краищата на гъбата, за да

    стане идеално гладка.

    2. Разполовете го и го напълнете с кестеновия крем. Намажете повърхностите на тортата с шоколадов маслен крем.

    3. Оставете да се охлади в хладилник за 2 часа.

    4. Загрейте глазурата до максимум 36°C и покрийте тортата изцяло

    С тенджерата под налягане спестявате през цялата година

    Тортата Black Friday се роди от идеята да докажем, че понякога не само „отстъпките“ ни спестяват пари, но и инструментите и методите, които използваме, за да готвим. Използването на тенджера под налягане означава избор на гъвкавост и спестявания, които ще ви позволят да приготвяте неочаквани рецепти и ще намалите консумацията на енергия чрез ускоряване на времето за готвене.


    Освен това кестеновият крем в тенджера под налягане се приготвя само за 23 минути в сравнение с 2 часа на класическия процес.

    Отпразнувайте Черен петък с парче торта и промоции на GustaPro, поръчайте онлайн или намерете най-близкия до вас магазин: https://gustapro.bg/bg

Продукти, използвани в рецептата
Продадено
Шоколадова огледална глазура 2373 3 кг BARBARA
58.02 ЛВ
Цената е посочена за 1 Gal.
Шоколадова огледална глазура 2373 3 кг BARBARA
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!