Торт Bounty
Съставки:
Блат с кефир и кокосов орех:
150 г захар
2 яйца
100 мл олио
300 г кефир
250 г брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
(8 г) щипка сода
(2 г) 50 г кокосови стърготини
Крем с дулсе де лече и маскарпоне:
2 консерви с дулсе де лече
100 г кокосови стърготини
6 листа желатин или
10 г желатинови гранули
500 г Маскарпоне
Шоколадов крем:
400 г млечен шоколад
200 мл бита сметана
55 г масло (80% масленост)
За декориране:
50 г кокосови стърготини
Шоколадов крем:
1. Сложи млечния шоколад и течната бита сметана на огъня в купа, докато се разтопи напълно.
2. Добави маслото, нарязано на парчета, за да се разтопи по-бързо.
3. Разбърквай крема с шпатула, докато получиш хомогенна смес и я остави да се охлади.
Кокосов крем:
1. Изсипи дулсе де лече в купа и го сложи на слаб огън до кипене.
2. Накисни желатиновите листа в много студена вода и ги остави около за 10 минути. Ако използваш желатинови гранули, от саше, просто сложи 50 мл студена вода и остави да престои 10 минути.
3. След като дулсе де лече започне да ври, добави кокосовите стърготини и разбъркай много добре.
4. След това добави желатиновите листа и разбъркай, докато получиш хомогенна консистенция
5. Накрая добави маскарпонето, разбъркай всичко и кремът с дулсе де лече и маскарпоне е готов!
Подготовка на блата:
1. Загрей фурната до 180 градуса °С и покрий формата за торта с диаметър 30 см с хартия за печене.
2. Разбий яйцата със захарта, докато станат на пяна, като използваш миксера.
3. Изсипи олиото и кефира, разбъркай, след това добави сухата смес: брашно, смесено с бакпулвер и сода, плюс кокосови стърготини.
4. Сместа за блата се изсипва в подготвената форма и се пече 28-30 минути.
5. Блатът се оставя да изстине във формата.
Сглобяване на тортата:
1. Нарежи блата на 3 равни части.
2. Едната от трите части се поставя обратно във формата и формата се затваря с подвижния пръстен.
3. Следва слой кокосов крем и върху него, слой шоколадов крем.
4. Следва същия "модел", докато не свършат блатовете и кремовете.
5. Украси с кокосови стърготини Тортата трябва да престои в хладилника поне 4 часа, но ти съветваме да я оставиш за една нощ!
Ще бъде много по-вкусно!
Наслади и се с любимите си хора!