Торт Bounty

Съставки:

Блат с кефир и кокосов орех:

150 г захар

2 яйца

100 мл олио

300 г кефир

250 г брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

(8 г) щипка сода

(2 г) 50 г кокосови стърготини

Крем с дулсе де лече и маскарпоне:

2 консерви с дулсе де лече

100 г кокосови стърготини

6 листа желатин или

10 г желатинови гранули

500 г Маскарпоне

Шоколадов крем:

400 г млечен шоколад

200 мл бита сметана

55 г масло (80% масленост)

За декориране:

50 г кокосови стърготини

Шоколадов крем:

1. Сложи млечния шоколад и течната бита сметана на огъня в купа, докато се разтопи напълно.

2. Добави маслото, нарязано на парчета, за да се разтопи по-бързо.

3. Разбърквай крема с шпатула, докато получиш хомогенна смес и я остави да се охлади.

Кокосов крем:

1. Изсипи дулсе де лече в купа и го сложи на слаб огън до кипене.

2. Накисни желатиновите листа в много студена вода и ги остави около за 10 минути. Ако използваш желатинови гранули, от саше, просто сложи 50 мл студена вода и остави да престои 10 минути.

3. След като дулсе де лече започне да ври, добави кокосовите стърготини и разбъркай много добре.

4. След това добави желатиновите листа и разбъркай, докато получиш хомогенна консистенция

5. Накрая добави маскарпонето, разбъркай всичко и кремът с дулсе де лече и маскарпоне е готов!

Подготовка на блата:

1. Загрей фурната до 180 градуса °С и покрий формата за торта с диаметър 30 см с хартия за печене.

2. Разбий яйцата със захарта, докато станат на пяна, като използваш миксера.

3. Изсипи олиото и кефира, разбъркай, след това добави сухата смес: брашно, смесено с бакпулвер и сода, плюс кокосови стърготини.

4. Сместа за блата се изсипва в подготвената форма и се пече 28-30 минути.

5. Блатът се оставя да изстине във формата.

Сглобяване на тортата:

1. Нарежи блата на 3 равни части.

2. Едната от трите части се поставя обратно във формата и формата се затваря с подвижния пръстен.

3. Следва слой кокосов крем и върху него, слой шоколадов крем.

4. Следва същия "модел", докато не свършат блатовете и кремовете.

5. Украси с кокосови стърготини Тортата трябва да престои в хладилника поне 4 часа, но ти съветваме да я оставиш за една нощ!

Ще бъде много по-вкусно!

Наслади и се с любимите си хора!

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!