Топъл шоколад с коледен вкус
Здравейте, скъпа ни, страстен към готвенето ! 😊
Днес ще ви помогнем да приготвите чудо от ароматен горещ шоколад, идеален за коледните празници!
Ще имаш нужда:
- 1000 гр. мляко (3,2% мазнини)
- 500 гр. натурална сметана (36% мазнини)
- 500 гр. истински белгийски черен шоколад 56%
- 50 гр. концентрирана бадемова паста
- форма от неръждаема стомана
- тенджера
Ще готвите така:
Ще смесите млякото и натуралната сметана в тенджера и ще ги доведете до кипене. След това ще изсипете шоколада и ще бъркате, докато се разтопи, а след това ще върнете получената маса до кипене. Ще запалите огъня възможно най-бавно и ще бъркате непрекъснато в продължение на 8 минути. Ще добавите концентрираната бадемова паста и ще я оставите да изстине. Ще сервирате горещ шоколад от 60 🌡️ C до 75 🌡️ C.
Тайна:
Широка гама от вкусни вкусове на горещ шоколад може да се получи само чрез добавяне на малко концентрирана ядкова паста или подправки.
Много сме любопитни как ще изглежда приготвеният от вас горещ шоколад, затова ви каним да ни го покажете във FB, IG страницата! 😊
Желаем ви страхотен апетит и много вдъхновение,
Екипът на GustaPro