Тиквени кексчета

Състав:

За тестото:

- 140 г масло

- 120 г захар

- 2 яйца

- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт

- 140 г брашно

- 2 супени лъжици пюре от тиква

- 2-3 супени лъжици мляко

За крема:

- 100 г краве масло

- 100 г пудра захар

- ½ чаена лъжичка тиквено пюре

- 200 г крема сирене

 

Начин на приготвяне:

1. Загрей фурната до 180C/160C.

2. Сложи във форма за мъфини с 12 дупки подложки за кексчета.

3. Разбий с телта маслото и захарта заедно, докато сместа стане светла и пухкава.

4. След това постепенно добави яйцата и ванилията. Разбъркай, докато получиш гладка текстура.

5. Добави брашното и тиквеното пюре, а след това и млякото. Разбий всичко с блендер или с тел.

6. С лъжица разпредели сместа във формичките за кексчета, пълни около две трети.

7. Печи ги 12-15 минути - докато станат твърди на пипане и леко златисти.

8. Охлади ги в тавата за 5 минути, след това обърни ги внимателно на решетката и остави ги да изстинат напълно.

 

Начин на приготвяне на крема:

1. С миксер или тел разбий маслото, пудрата захар и тиквеното пюре до гладка и кремообразна смес за около 1-2 минути.

2. Добави крема сиренето и разбий още 3-4 минути, докато консистенцията се сгъсти.

3. За да разпределиш крема по красив начин върху кексчетата може да използваш сладкарски пош с неръждаем найкрайник.

4. Може да украсиш с парченца тиква, канела или карамелен сироп.

 

 

 

Продукти, използвани в рецептата
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK
10.41 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK Добави
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!