Тарта c ябълки и бадеми

Състав: 1 кора за тарт 3 ябълки, обелени, почистени от сърцевината и нарязани на тънко 1/2 чаша смлени бадеми/бадемово брашно 1/2 чаша люспи бадеми 1/2 чаша кафява захар 1 чаена лъжичка канела 1/2 чаена лъжичка индийско орехче Сок от половин лимон (за да не се окисляват ябълките)

Начин на приготвяне: 1. Загрей фурната на 180°C. 2. Приготви тестото: сложи кората в тава за тарт и подреди краищата. Можеш да използваш готова кора или да си направиш сам. 3. Смеси бадемите и ябълките: В купа смеси смлените бадеми, кафявата захар, канелата и индийското орехче. 4. Добави нарязаните ябълки и лимоновия сок, като разбъркваш внимателно, за да се покрият ябълките. 5. Подреди ябълките, като резенчетата ги сложи върху тестото в декоративна шарка. Можеш да започнеш да ги подреждаш от ръба към центъра. 6. Поръси филираните бадеми върху ябълките, за да добавиш текстура и хрупкавост. 7. Трябва да се пекат в предварително загрята фурна за около 35-40 минути или докато не се зачервят приятно и ябълките омекнат. 8. След като извадиш тартата от фурната, остави я да изстине преди да я нарежеш. Може да се сервира така както е или с ванилов сладолед за наистина вкусен десерт.

Наслаждавай се!

Продукти, използвани в рецептата
Продадено
Бадемово брашно GustaPro 250гр
8.86 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Бадемово брашно GustaPro 250гр
Продадено
Бадемови люспи GustaPro 250 гр
6.58 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Бадемови люспи GustaPro 250 гр
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!