Солени крекери с бадемово брашно
Солени крекери с бадемово брашно. Здравословни, вкусни и бързи, независимо дали са за вас или за междинна закуска на вашето дете.
Според проучване, публикувано през 2019 г. в Advances in Nutrition, бадемите намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и диабет, тъй като помагат за намаляване на теглото и поддържат регулирането на нивата на инсулина и кръвната захар след хранене.
Съставки за 40 солени крекера:
• 1 чаша бадемово брашно;
• 1 супена лъжица смлени ленени семена или други семена и подправки по ваш вкус;
• 1/2 чаена лъжичка фина (морска) сол;
• 1 белтък или 3 супени лъжици вода.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса;
2. Смесете бадемовото брашно, лененото семе, солта и белтъка или водата и ги разбъркайте добре, за да оформите тесто;
3. Понеже е доста лепкаво тесто и понеже разваляте крехкостта му, ако продължавате да добавяте брашно, поставете тестото върху хартия за печене и отгоре сложете друго парче хартия за печене;
4. Изравнете тестото с ръка и след това го разточете с точилка: тестото трябва да образува правоъгълник с дебелина около 1 см;
5. Отстранете парчето хартия за печене отгоре на тестото и ги надупчете с вилица от място на място;
6. С нож за сладки изрежете желаната форма
7. Сложете бисквитите във фурната за 15-25 минути в зависимост от това колко кафяви искате да са.
8. Сервирайте с хумус, кисело мляко, крема сирене или заквасена сметана с билки и лук и др.