Солени крекери с бадемово брашно

Солени крекери с бадемово брашно. Здравословни, вкусни и бързи, независимо дали са за вас или за междинна закуска на вашето дете.

 

Според проучване, публикувано през 2019 г. в Advances in Nutrition, бадемите намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и диабет, тъй като помагат за намаляване на теглото и поддържат регулирането на нивата на инсулина и кръвната захар след хранене.

 

Съставки за 40 солени крекера:

 

• 1 чаша бадемово брашно;

• 1 супена лъжица смлени ленени семена или други семена и подправки по ваш вкус;

• 1/2 чаена лъжичка фина (морска) сол;

• 1 белтък или 3 супени лъжици вода.

Начин на приготвяне:

 

1. Загрейте фурната на 180 градуса;

2. Смесете бадемовото брашно, лененото семе, солта и белтъка или водата и ги разбъркайте добре, за да оформите тесто;

3. Понеже е доста лепкаво тесто и понеже разваляте крехкостта му, ако продължавате да добавяте брашно, поставете тестото върху хартия за печене и отгоре сложете друго парче хартия за печене;

4. Изравнете тестото с ръка и след това го разточете с точилка: тестото трябва да образува правоъгълник с дебелина около 1 см;

5. Отстранете парчето хартия за печене отгоре на тестото и ги надупчете с вилица от място на място;

6. С нож за сладки изрежете желаната форма

7. Сложете бисквитите във фурната за 15-25 минути в зависимост от това колко кафяви искате да са.

8. Сервирайте с хумус, кисело мляко, крема сирене или заквасена сметана с билки и лук и др.

Продукти, използвани в рецептата
Продадено
Бадемово брашно GustaPro 250гр
8.86 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Бадемово брашно GustaPro 250гр
Продадено
Бадемово брашно 500 гр GustaPro
15.91 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Бадемово брашно 500 гр GustaPro
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!