Шоколадови крем фунийки
Съставките за фунийки с шоколадов крем са доста често срещани. Тези сладкиши със сигурност могат да се сервират заедно с други ястия на великденската трапеза.
Термостабилният шоколадов крем може да се използва за всякакви печени десерти, след изпичане се запазва кремообразна консистенция. .
Ето какво ще ви трябва, за да направите 12 кроасана:
За тестото:
● 275гр брашно
● 50 мл мляко
● 1 средно голямо яйце
● 60гр ванилова захар
● 100гр меко масло
● 3g бакпулвер
● 1 щипка сол
● 1 малка чаена лъжичка настъргана портокалова кора
Как се приготвя тестото:
1. Сложете в кухненския робот мекото масло, захарта, солта и настърганата портокалова кора. Разбъркайте го до получаване на хомогенен крем.
2. Добавете яйцето и разбъркайте, докато се смеси идеално с масления крем, след което постепенно добавете брашното, смесени с бакпулвера и разбъркайте до гладкост. Накрая добавете млякото и бъркайте до получаване на хомогенно тесто.
3. Обърнете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и го увийте в пластмасова обвивка магазин за хранителни стоки.
4. Сложете корнулетното тесто в хладилника за около 1 час 30 минути или докато стегне достатъчно дълго, за да се разтегне.
Сглобяване на рогчета с шоколадов крем
● Разделете тестото на две равни части. Разточете всяко парче тесто върху работната повърхност поръсена с брашно, на лист с дебелина около 6 мм и се нарязва на 6 триъгълника.
● От всяка страна на триъгълниците изрежете 2 успоредни разреза, единият по-дълъг, другият малко по-къс.
● Поставете 2 препълнени супени лъжици шоколадов крем в центъра на всеки триъгълник, след което покрийте с крем пренасяйки дясната страна на триъгълника наляво и лявата страна надясно. На снимките по-долу можете да видите целия процес.
● Препоръчително е да сглобявате кроасаните директно в застланата с хартия за печене тава по този начин не рискувате да ги деформирате.
● Печете триъгълниците в предварително загрята на 180°C фурна за около 10-15 минути или докато върховете се запичат.
● Извадете тавата от фурната, поръсете роговете на изобилието с пудра ванилова захар и ги оставете да изстинат няколко минути в тавата, след което ги наредете в чиния.
● Можете да ги приготвите 2 дни преди това. В този случай ги съхранявайте в затворена метална кутия херметически, при стайна температура.
Добър апетит!