Шоколадов сладкиш с малини без брашно

Тази шоколадова торта без брашно съдържа шоколад, който се съчетава идеално с пресни малини за невероятно богата торта без глутен. Балансът на вкусовете е прекрасен, както малината, така и шоколадът са подчертани и се допълват. Тази торта не само е невероятно лесна за приготвяне, но изглежда страхотно и е още по-вкусна!
съставки:
• Черен шоколад – 10 грама черен шоколад. Изберете такава, която съдържа 65% какао или повече.
• Масло - 3/4 чаша масло, кубчета.
• Яйца - 6 големи яйца.
• Захар - 1/4 чаша захар. Като алтернатива можете да използвате мед (просто добавете допълнителна супена лъжица какао).
• Малини – 2 чаши малини. Препоръчваме леко да смачкате 1 чаша и след това да запазите втората чаша, за да я използвате като подправка.
• Какао на прах - 2 супени лъжици какао на прах за покриване на малиновото пюре. Можете да използвате и какао на прах, ако е необходимо.
• Сладкарска захар - 2 лъжици пудра захар за поръсване на тортата при сервиране.
Начин на приготвяне:
1. Предварително загряване. Загрейте фурната до 325°F (160°C) и покрийте дъното на 8-инчов лист за печене с форма с хартия за печене. Намаслете стените на тавата или я намажете с незалепващ спрей за готвене, след което поръсете с какао на прах (или какао).
2. Разтопете шоколада. Начупете 10 унции тъмен шоколад на малки парчета, колкто е възможно еднакви по размер. Поставете в голяма купа, добавете 3/4 чаша масло и загрейте в микровълнова на стъпки от 30 секунди. Разбърквайте след всеки 30-секунден нагряване, докато целият шоколад се разтопи, смеси с масло и стане гладък.
3. Почукайте. Разбийте 6 1/4 чаши захарни яйца (или мед + какао на прах) с помощта на миксер или ръчен миксер, докато стане бистра и мехурчеста. Яйчената смес ще удвои обема си при разбиване.
4. Добавете шоколада. Внимателно добавете малко по малко разбитата яйчена смес към шоколада, като внимавате да не счупите балончета. Добавете яйчената смес на порции, докато се сбърка напълно в шоколада.
5. Натрошете малините. Натрошете 1 чаша пресни малини с гърба на лъжица, като ги натрошите само частично.
6. Добавете какао на прах. Разбъркайте 2 супени лъжици какао на прах, колкото да покрие малиновото пюре, след което внимателно разбъркайте в сместа за кекс. Смесете малините само толкова, колкото ви е необходимо, за да разпределите кексовото тесто навсякъде.
7. Печете. Прехвърлете в тавата с пружинна форма и печете на 325°F (160°C) за 40-45 минути или докато центърът на тортата леко се клати, но е твърд на допир.
свежи.
8. Оставете да се охлади до стайна температура, след това охладете за поне два часа преди сервиране. Отгоре сложете още една чаша малини и пудра захар, при желание.

Продукти, използвани в рецептата
Продадено
Черен шоколад 70.5% какао 70-30-38 0.4 кг Callebaut
16.61 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Черен шоколад 70.5% какао 70-30-38 0.4 кг Callebaut
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!