Шоколадов мус
Ingредиенти:
- 200 г черен шоколад, разтопен
- 3 яйца, белтъците и жълтъците се разделят
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаша (240 мл) течна сметана
Начин на приготвяне:
- Разтапяне на шоколада: Разтопете черния шоколад в подходящ съд за топлина и оставете да се охлади на стайна температура.
- Взбиване на белтъците: В чиста купа взбийте белтъците със захарта, докато се образуват меки върхове. Уверете се, че купата и миксерът са напълно чисти и сухи.
- Добавяне на шоколада: Вплетете разтопения шоколад в жълтъците, разбърквайки внимателно.
- Вплетане на белтъците: Постепенно добавяйте взбитите белтъци в шоколадовата смес, разбърквайки нежно, за да запазите въздуха и да постигнете пухкава текстура.
- Взбиване на сметаната: Взбийте течната сметана до образуване на меки върхове. Добавете взбитата сметана в шоколадовата смес и разбърквайте внимателно, за да запазите пухкостта.
- Охлаждане: Поставете муса в индивидуални чаши и оставете да се охлади в хладилника за поне 4 часа или докато се стегне.
С мека текстура и интензивен вкус на шоколад, този прост, но изтънчен мус представлява чисто удоволствие, което ще ви обгърне със сладката наслада на шоколада. Насладете се на него с удоволствие и се наслаждавайте на сладкия момент, който сте създали с внимание и страст.
Може да ви е интересно
27.72 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Кръгла микроперфорирана рамка за тарт Ø 190 x h 20 мм Pavoni
Добави
35.96 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Силиконова форма GOURMAND Листа 300 x 200 мм - 8 кухини 73 x 55 x h 2 мм, обем 3 мл Pavoni
Добави
7 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Бели/светлосини/сини хартиени сирена 50x32мм (комплект 75 бр.) 0339746 DECORA
Добави
69.9 ЛВ
Цената е посочена за 1 Kg
Алкализирано какао PLEINE AROME 22-24% 1 кг DCP-22PLARO-E0-89B Какао Barry
Добави