Шоколадов чийзкейк Ruby Yuzu без печене
Този рубинен шоколадов е чисто удоволствие, чийзкейкът е сладък, но остър с прекрасен нюанс на розово, което ще бъде
успешно за всяко десертно меню.
съставки:
• 250 г галети
• 6 супени лъжици разтопено масло
• 7 г желатин на прах
• 25 мл сок от Yuzau
• 200 гр. Callebaut - Белгийски шоколад Ruby - RB1
• 175 ml сладко кондензирано мляко
• 500 г крема сирене
• 250 мл сметана (48%)
• 1 чаена лъжичка цвекло на прах
• 1 чаена лъжичка ванилия
• 2 супени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
1. За кората смесете галетата и разтопеното масло. След това притиснете състава на дъното на 9 инчова форма за торта, замразете за 30 до 60 минути или докато се стегне. За пълнежа поръсете желатин върху сока от Yuzu и го оставете да престои 5 минути.
2. След като престои, постепенно разбърквайте със 75 мл вряща вода, докато желатинът се разтвори напълно, след което се оставя,оставете настрана и леко охладете. Разбъркайте разтопения шоколад и подсладеното кондензирано мляко, след което оставете настрана да се охлади
3. Докато се охлажда, разбийте крема сиренето до светло и пухкаво, след което разбийте двойната сметана, цвекло на прах, ванилия и захар до гладкост.
4. След като се комбинират, разбъркайте разтопената шоколадова смес и след това желатиновата смес, докато стане гладка, след което се изсипва върху основата на кората.
5. Загладете отгоре и охладете от 4 до 6 часа или докато се стегне
съставки:
• 75 г замразени малини
• 2 супени лъжици лиофилизирани парчета малини
• 1 чаена лъжичка сушени листенца от рози
Как да декорирате:
Нарежете чийзкейка на 8 филийки и гарнирайте всяка порция с 2-3 парчета замразени малини, 1 ч.л.
лиофилизирани, 1-2 супени лъжици изсушени листенца от роза и моливи от черен шоколад Callebaut®.