Шоколадов чийзкейк Ruby Yuzu без печене

Този рубинен шоколадов е чисто удоволствие, чийзкейкът е сладък, но остър с прекрасен нюанс на розово, което ще бъде
успешно за всяко десертно меню.

съставки:

• 250 г галети

• 6 супени лъжици разтопено масло

• 7 г желатин на прах

• 25 мл сок от Yuzau

• 200 гр. Callebaut - Белгийски шоколад Ruby - RB1

• 175 ml сладко кондензирано мляко

• 500 г крема сирене

• 250 мл  сметана (48%)

• 1 чаена лъжичка цвекло на прах

• 1 чаена лъжичка ванилия

• 2 супени лъжици пудра захар

Начин на приготвяне:

1. За кората смесете галетата и разтопеното масло. След това притиснете състава на дъното на 9 инчова форма за торта, замразете за 30 до 60 минути или докато се стегне. За пълнежа поръсете желатин върху сока от Yuzu и го оставете да престои 5 минути.

2. След като престои, постепенно разбърквайте със 75 мл вряща вода, докато желатинът се разтвори напълно, след което се оставя,оставете настрана и леко охладете. Разбъркайте разтопения шоколад и подсладеното кондензирано мляко, след което оставете настрана да се охлади

3. Докато се охлажда, разбийте крема сиренето до светло и пухкаво, след което разбийте двойната сметана, цвекло на прах, ванилия и захар до гладкост.

4. След като се комбинират, разбъркайте разтопената шоколадова смес и след това желатиновата смес, докато стане гладка, след което се изсипва върху основата на кората.

5. Загладете отгоре и охладете от 4 до 6 часа или докато се стегне

съставки:

• 75 г замразени малини

• 2 супени лъжици лиофилизирани парчета малини

• 1 чаена лъжичка сушени листенца от рози

Как да декорирате:

Нарежете чийзкейка на 8 филийки и гарнирайте всяка порция с 2-3 парчета замразени малини, 1 ч.л.
лиофилизирани, 1-2 супени лъжици изсушени листенца от роза и моливи от черен шоколад Callebaut®.

Продукти, използвани в рецептата
Продадено
Шоколад Ruby RB1 47,3% какао 10кг Callebaut
202 ЛВ
Цената е посочена за 10 Kg
Шоколад Ruby RB1 47,3% какао 10кг Callebaut
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!