Рубинени шоколадови трюфели
В аромата на Ruby има нотки на горски плодове, но е достатъчно да анализираме вкуса малко повече и откриваме някои кисели плодове и млечни нотки, с цитрусови и ванилови акценти. Също така е идеален и за комбиниране с аромати от розов пипер до лавандула, от портокал до други екзотични плодове, от горски плодове до босилек, от мед до тиквени плодове. Цветът му е напълно естествен, като се има предвид, че се получава от какаови зърна, чийто цвят е рубинен. Така нареченото рубинено какао идва от Бразилия, Еквадор и Кот д'Ивоар, а Callebaut е първата компания, която го комерсиализира.
След като се запознахме тес тази престижна съставка, която е в топ продуктите на GustPro, дойде време и за днешната рецепта.
Cъставки:
• Руби шоколад 200гр
• Свежа сметана 150 мл
• Белени лешници 100гр
• Какао на прах 50 гр
• Захар 1 лъжица
Начин на приготвяне:
- Изсипете лешниците и захарта в миксер и работете на пълни обороти, като от време на време проверявате размера на лешниците. Нарежете с нож на ситно шоколада, сложете го в тенджера със сметаната и го разтопете напълно на водна баня (потопете тенджерата в по-голям съд с кипяща, но не вряща вода). Разбъркайте с бъркалка, докато съставките се разтворят напълно.
- Свалете съда от котлона и продължавайте да бъркате, добавете смлените лешници и захарта. Смесете всичкото заедно.
- Оставете го да изстине и приберете в хладилника да се стегне добре. Ще отнеме около два часа.
След като се стегне сместа, извадете я от хладилника и с помощта на лъжица оформете топки. За да им придадете сферична форма, бързо ги навийте на руло с много студени ръце. Изсипете какаото върху плоска чиния и навийте шоколадовите топчета, така че да се покрият изцяло с какао. Подредете шоколадовите трюфели поотделно в хартиени чаши и охладете.
Ще се влюбите в тези трюфели.
Можете да намерите шоколад Callebaut Ruby тук http://bitly.ws/wshQ