Пухкава шоколадова торта. Рецептата за приготвяне само за 5 минути

Много бърза шоколадова торта за приготвяне, само за 5 минути, дори без микровълнова фурна.

Шоколадовата торта, която ви предлагаме, е мека шоколадова торта, която се приготвя за много кратко време, за 5 минути, като се използват максимално ресурсите на тази торта и се получава прост и много вкусен десерт. Приготвянето на тази торта е толкова лесно, че не изисква използването на никакви кухненски инструменти, като ръчен миксер, планетарен миксер или кухненски робот. Ето защо това е идеалната торта, която можете да приготвите по всяко време на деня, дори да се върнете късно през нощта, за да дадете на семейството си невероятен шоколадов десерт. 

Съставки за 10 порции:

• 200 гр. брашно 
• 50 гр. какао (горчиво)
• 200 гр. захар
• 200 мл мляко ( растително)
• 2 яйца
• 100 мл масло от семена
• 1 пакетче бакпулвер
• 1 чаена лъжичка ванилов екстракт (или ванилин)

Необходими инструменти:

• Стъклена купа 
• Бъркалка
• Калъп Ø22-24см

Начин на приготвяне

1. Комбинирайте млякото, маслото от семена, яйцата и екстракта от ванилия в купа и бързо разбъркайте с бъркалка.
2. Добавете всички сухи съставки: пресятото брашно, бакпулвера и какаото, захарта и щипка сол, отново разбъркайте бързо със същата бъркалка.
3. Изсипете сместа в намаслена или застлана с хартия за печене форма с диаметър 22-24 см .
4. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180°C за 30-35 минути (за форма 24 см) или 35-40 минути (за форма 22 см), като винаги проверявате изпичането с клечка за зъби.5. Когато сладкишът е готов, извадете го от фурната и го оставете да изстине напълно, преди да го развиете и поръсите с пудра захар.


Приятен апетит!


В GustaPro можете да намерите необходимата форма за тази торта, но и много други размери.

👉http://bitly.ws/x4FE

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!