Профитероли с бърз пълнеж
Бързозареждащ Профитерол
Профитролите може да изглеждат недостъпни, но всъщност са доста лесни за приготвяне в комфорта на собствената ви кухня! Направете си впечатляващ десерт у дома с тази бърза засищаща рецепта за профитроли.
Съставки за крема:
100 гр микс за инстантен ванилов пудинг (шам фъстък, какао)
500 мл тежка сметана
240 мл мляко
Съставки за профитрола:
115 гр масло
240 мл вода
Шипка сол
120 гр универсално брашно
4 големи яйца
За крема:
Смесете сместа за инстантен ванилов пудинг, разбитата сметана и млякото. Покрийте и охладете, за да стегне.
За профитрола
Загрейте фурната на 220 градуса С.
В голяма тенджера сложете водата и маслото да заврат. Водата и маслото се варят в тенджера.
Разбъркайте брашното и солта, докато сместа стане на топка. Прехвърлете тестото в голяма купа за смесване.
С помощта на дървена лъжица или миксер разбийте яйцата едно по едно, като разбърквате добре след всяко.
Изсипете тестото върху ненамазана тава за печене, като ги раздалечите на няколко инча.
Печете 20 до 25 минути в предварително загрята фурна, докато се зачервят. Центровете трябва да са сухи.
Когато черупките се охладят, или ги разцепете и ги напълнете със сместа за пудинг, или използвайте торбичка, за да изсипете пудинга в черупките.
Ако желаете, можете да съхранявате профитролите в херметически затворен контейнер за съхранение или торбичка с цип в хладилника до три дни.
Насладете се на профитролите такива, каквито са, поръсете ги с пудра захар или ги полейте с разтопен шоколад. За страхотна презентация.
Можете да подредите крем профитролите във формата на конус, за да създадете ефектен крокембуш.
Добър апетит!