Покрити с шоколад ягоди

Тези красиви и вкусни ягоди, покрити с шоколад, само са от две основни съставки! Само не забравяйте да използвате най-добрите и узрели ягоди, които можете да намерите.
съставки:
• 2 кг ягоди
• 285 гр. шоколадови парченца
• нарязани ядки и бонбони за Свети Валентин
Начин на приготвяне:
1. Подгответе пресните ягоди, като ги изплакнете добре и след това ги изсушите напълно. Важно е ягодите да са напълно изсушени, тъй като водата ще поеме разтопения шоколад, когато се опитате да нанесете гладък слой (вижте съвети и бележки към рецептата). След това покрийте лист за печене с лист пергамент или восъчна хартия.
2. Разтопете шоколада. След това изсипете шоколадовия чипс в подходящите за микровълнова фурна купички. Загрейте шоколада постепенно за оклоло 30 секунди, като разбърквате между циклите на нагряване. След като шоколадът се топи около 1 1/2 до 2 минути време за нагряване, разбъркайте енергично, за да разтопите всички останали шоколадови парчета.
3. Накиснете ягодите. Когато шоколадът се разтопи, потопете чистите изсушени ягоди в купата с разтопен шоколад, като ги вземите за стъблото, след което завъртете плодовете, за да се покрият. След това повдигнете и завъртете, като изкапете колкото можете повече излишен шоколад от горските плодове.
3. Как се поставят ягодите. Поставете всяка ягода, покрита с шоколад, върху подготвения пергамент или тава за печене, покрита с восъчна хартия.
4. Декорирайте ягодите. За да подправите горските плодове с бял шоколад или контрастен шоколад, потопете вилица в разтопен шоколад и поръсете върху покрити с шоколад ягоди (алтернативно можете да потопите или поръсите всяко зрънце с червени или розови декорации за Свети Валентин, нарязани ядки или кокос, след като покриете с шоколад ).
5. Охладете ягодите. За да завършите поставянето на ягодите, охладете покритите и декорирани ягоди за 15 минути в хладилника.

Приятно сладко и останете влюбени завинаги!

Продукти, използвани в рецептата
Продадено
Рубинен шоколад RB1 33,6% какао 0,4 кг Callebaut
20.2 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Рубинен шоколад RB1 33,6% какао 0,4 кг Callebaut
Млечен шоколад 33,6% какао 823 0,4 кг Callebaut
16.47 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Млечен шоколад 33,6% какао 823 0,4 кг Callebaut Добави
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!