Мусът от маскарпоне
Мусът от маскарпоне е бърза рецепта, перфектен за лятно време. Това е десерт без печене, който се приготвя само за няколко минутки! Той е перфектна комбинация от хрупкави орехи и овесени ядки, въздушна пяна от маскарпоне, кисело мляко и сладко с кисели пресни горски плодове!
СЪСТАВКИ
• 250 г маскарпоне
• 100 г кисело мляко
• 50 г сладко от горски плодове
• 200 г горски плодове (боровинки, къпини, малини)
• 80 г кафява захар
• 80 г орехи
• 50 г овесени ядки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тиган разтопете кафявата захар на слаб огън, докато стане течна Добавете орехите и овесените ядки, разбъркайте добре. Сложете всичко върху хартия за печене и оставете да изстине. През това време с миксера на средна скорост се смесват маскарпонето, киселото мляко и сладкото. Добавете пресните плодове, разбъркайте леко с шпатула. В чаши от 200 мл сложете десерта – кранц от орехи и овесени ядки, мус от маскарпоне. Гарнирайте с пресни плодове, овесени ядки и мента.
Рецептата е готова! Охладете чашите преди сервиране, за супер освежаващ ефект.
Опитайте рецептата с любимите си плодове, например можете да използвате сладко от кайсии или пресни нектарини!