Мини шоколадови тарти

СЪСТАВКИ

тарт

▢75 гр несолено масло, стайна температура

▢2 лъжици захар

▢1 яйчен жълтък, стайна температура

▢1 чаена лъжичка ванилов екстракт

▢130 гр универсално брашно

Шоколадов пълнеж

▢110 г полусладък шоколад

▢125 ml  сметана

▢ люспи от морска сол

ИНСТРУКЦИИ

тарт

В купа добавете маслото и захарта. Разбъркайте с шпатула. След това добавете жълтъка, екстракта от ванилия и разбъркайте всичко.

Накрая се добавя брашно и всичко се омесва на тесто. Поставете върху стреч фолио, като леко сплеснете, увийте и охладете за 30 минути или докато стане готово.

Вземете парче тесто и го притиснете равномерно във форма за тарта, която можете да намерите в нашите магазини. Отрежете излишното тесто с нож. Надупчете основата с вилица, за да не бухне при печене. Повторете същото с останалото тесто. Поставете ги в тава за печене. Поставете ги във фризера за 10 минути.

Печете в предварително загрята фурна на 170ºC на най-слаба степен за 20 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно. След като изстинат, извадете черупките от формичките, като ги обърнете и леко потупате гърба на основата, за да ги освободите. Оставете ги настрани.

ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ

Нарежете шоколада на малки парчета и ги сложете в буркан (по-лесно е да напълните тартите после).

Загрейте сметаната в тенджера на средно силен огън, докато видите, че по краищата започнат да се образуват мехурчета (не я оставяйте да заври). Изсипете веднага в буркана с шоколад и оставете да престои 3 минути. С помощта на бъркалка разбъркайте всичко до гладка консистенция.

Сглобяване

Изсипете шоколадовия пълнеж в черупките. Приберете в хладилник за 30 минути. Поръсете малко морска сол на люспи и сервирайте!

БЕЛЕЖКИ

Най-добре е да се сервира в деня, в който е направено, тъй като сиренето има тенденция да се разпада малко, когато се охлади в хладилника за по-дълго време. Можете да направите корите първо 1 ден преди това и да завършите с плънката на следващия ден. Съхранявайте корите в херметически затворен контейнер, ако планирате да ги използвате по-късно.

Хранителна информация

Калории: 255,7 kcal,

Въглехидрати: 21 g,

Белтъчини: 3,1 g,

Мазнини: 17,8 g,

Наситени мазнини: 10,8 g,

Холестерол: 57,2 mg,

Натрий: 7,3 mg,

Калий: 105,5 mg,

Фибри: 1,48 g, захар: 1,47 g

Калций: 24 mg,

Желязо: 1,6 mg

Продукти, използвани в рецептата
Продадено
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK
19.9 ЛВ
Цената е посочена за 1 Бр
Масло 82% Oselka 0,5 кг MLK
Млечна сметана UHT 36% MLK
15.4 ЛВ
Цената е посочена за 1 Литър
Млечна сметана UHT 36% MLK Добави
Продадено
Млечен шоколад 34% 3 кг CHL35XXC3 BARB
104.22 ЛВ
Цената е посочена за 3 Kg
Млечен шоколад 34% 3 кг CHL35XXC3 BARB
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!