Мини пудинги с шоколадово масло и хляб

Този шоколадов пудинг е пълен с богат вкус и е най-добре да се сервира с топка ванилов сладолед за неустоим вкус.

Оригиналната рецепта е от Великобритания и е много проста и невероятно вкусна! Можете да се убедите в това, като си го приготвите:
съставки:

• 4 яйца

• 300 мл пълномаслено мляко

• 150 гр. захар

• 25 г какао на прах

• 1 супена лъжица концентриран екстракт от ванилия

• 1 супена лъжица смляна канела

• 1 супена лъжица сол

• 6 парчета (кубчета) хляб

• 150 гр. Callebaut - Белгийски черен шоколад - Рецепта N° 811

• 6 топки ванилов сладолед

Начин на приготвяне :

1. Разбийте заедно яйцата, млякото, захарта, какаото на прах, ванилията, канелата и солта, за да направите крема.

2. Хвърлете кубчетата хляб в сметаната, докато се смесят добре.

3. Оставете сместа да престои 10 минути или докато хлябът поеме по-голямата част от крема.

4. Разпределете сместа в 6 намаслени (175 мл) форми за печене.

5. Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180° за 25 минути или докато горната част на пудингите започне да образува коричка, а центърът е стегнат, но все още влажен.

6. Сервирайте топло с топка ванилов сладолед.

7. Оставете го да престои 10 минути преди сервиране.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!