Мини пудинги с шоколадово масло и хляб
Този шоколадов пудинг е пълен с богат вкус и е най-добре да се сервира с топка ванилов сладолед за неустоим вкус.
Оригиналната рецепта е от Великобритания и е много проста и невероятно вкусна! Можете да се убедите в това, като си го приготвите:
съставки:
• 4 яйца
• 300 мл пълномаслено мляко
• 150 гр. захар
• 25 г какао на прах
• 1 супена лъжица концентриран екстракт от ванилия
• 1 супена лъжица смляна канела
• 1 супена лъжица сол
• 6 парчета (кубчета) хляб
• 150 гр. Callebaut - Белгийски черен шоколад - Рецепта N° 811
• 6 топки ванилов сладолед
Начин на приготвяне :
1. Разбийте заедно яйцата, млякото, захарта, какаото на прах, ванилията, канелата и солта, за да направите крема.
2. Хвърлете кубчетата хляб в сметаната, докато се смесят добре.
3. Оставете сместа да престои 10 минути или докато хлябът поеме по-голямата част от крема.
4. Разпределете сместа в 6 намаслени (175 мл) форми за печене.
5. Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180° за 25 минути или докато горната част на пудингите започне да образува коричка, а центърът е стегнат, но все още влажен.
6. Сервирайте топло с топка ванилов сладолед.
7. Оставете го да престои 10 минути преди сервиране.