Мъфини с горещ шоколад

съставки:

• 250 г гладко брашно

• 200 гр. пудра захар

• 45 г Callebaut- какао на прах

• 5 g натриев бикарбонат

• 5 г екстракт от ванилия

• 2 г канела на прах

• 1 г смляно индийско орехче

• 1 яйце

• 200 гр. кисело мляко

• 120 мл мляко

• 120 мл растително масло

• 40 гр. Callebaut- Белгийски черен шоколад- Рецепта N 811

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Разтопете шоколада.

3. Прецедете през сито и смесете сухите съставки, след което смесете с разтопения шоколад.

4. Печете 12 минути.

Съставки за ганаша:

• 200 гр. Callebaut- Белгийски млечен шоколад- Рецепта N 823

• 150 г сметана

• 20 г глюкоза

Начин на приготвяне:

1. Загрейте заедно сметаната и глюкозата до точката
на кипене.

2. Свалете от огъня и добавете callebaut 823
от млечния шоколад.

 3. Разбъркайте, докато се разтопи
 4. Оставете да се сгъсти.

Декорация:

10 g Callebaut- Шоколадови цветя- Blossom Dark

Събиране:

1. Поставете ганаша с млечен шоколад в купа и потопете върховете на мъфините в него.
2. Поръсете цветя от черен шоколад по ръба на всеки мъфин.

Имайте голям апетит.

Продукти, използвани в рецептата
Млечен шоколад 33,6% какао 823 0,4 кг Callebaut
12.79 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Млечен шоколад 33,6% какао 823 0,4 кг Callebaut Добави
Черен шоколад 54,5% какао 811 0,4 кг Callebaut
11.49 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Черен шоколад 54,5% какао 811 0,4 кг Callebaut Добави
Шоколадови декорации BLOSSOMS DARK 2,5 кг 3325303  BARBARA
43.96 ЛВ
Цената е посочена за 1 Кутия
Шоколадови декорации BLOSSOMS DARK 2,5 кг 3325303 BARBARA Добави
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!