Мъфини с горещ шоколад
съставки:
• 250 г гладко брашно
• 200 гр. пудра захар
• 45 г Callebaut- какао на прах
• 5 g натриев бикарбонат
• 5 г екстракт от ванилия
• 2 г канела на прах
• 1 г смляно индийско орехче
• 1 яйце
• 200 гр. кисело мляко
• 120 мл мляко
• 120 мл растително масло
• 40 гр. Callebaut- Белгийски черен шоколад- Рецепта N 811
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Разтопете шоколада.
3. Прецедете през сито и смесете сухите съставки, след което смесете с разтопения шоколад.
4. Печете 12 минути.
Съставки за ганаша:
• 200 гр. Callebaut- Белгийски млечен шоколад- Рецепта N 823
• 150 г сметана
• 20 г глюкоза
Начин на приготвяне:
1. Загрейте заедно сметаната и глюкозата до точката
на кипене.
2. Свалете от огъня и добавете callebaut 823
от млечния шоколад.
3. Разбъркайте, докато се разтопи
4. Оставете да се сгъсти.
Декорация:
10 g Callebaut- Шоколадови цветя- Blossom Dark
Събиране:
1. Поставете ганаша с млечен шоколад в купа и потопете върховете на мъфините в него.
2. Поръсете цветя от черен шоколад по ръба на всеки мъфин.
Имайте голям апетит.