макарони с шоколадов ганаш

Макаронът, чийто произход датира от Франция, е малко бижу в света на десертите. Това леко хрупкаво отвън и меко отвътре лакомство се превърна в символ на елегантност в сладкарската вселена.

Процесът на приготвяне на макарони е изкуство сам по себе си. Комбинирайки прости съставки като смлени бадеми, пудра захар и белтъци, сладкарите успяват да създадат малки произведения на кулинарното изкуство. Печенето им изисква внимание към детайла и умения, за да се постигне перфектната хрупкава коричка и меката, ефирна сърцевина.

Ето една особено вкусна и лесна рецепта:

Cъставки: 1. 70 г ванилова захар 2. 230 г пудра захар 3. 120 г бадемово брашно 4. 2 г сол 5. оранжев хранителен оцветител За плънката: 1. 230 гр. сладка сметана за блата 2. 4 големи яйца 3. 260 г черен шоколад

Начин на приготвяне: 1. З агрейте фурната до 150 градуса по Целзий. 2. Сложете белтъците в средно голяма купа, предварително измита и добре подсушена. 3. Изсипете бавно ваниловата захар през сито. 4. Разбъркайте с електрически миксер, докато сместа стане толкова гъста, че да не тече, ако обърнете купата надолу. Продължете да смесвате още 1-2 минути. 5. Добавете хранителния оцветител и разбъркайте за около 20-30 секунди. 6. В отделна купа пресейте през сито бадемовото брашно, пудрата захар и солта - това е така, защото ви трябва възможно най-фин състав. 7. След това през същото сито поръсете получения прах върху белтъчния състав. Разбъркайте бавно с шпатула (около 40-50 пъти), докато сместа стане копринена и вискозна. 8. След това изсипете целия състав в торбичка - без да оставяте въздушни междини в него. 9. Поставете незалепваща хартия за печене в тава. Сипете сместа с лъжицата, на разстояние 2-3 см, защото макароните ще увеличат диаметъра си. Когато изливате състава, не забравяйте да го направите здраво, по този начин ще предотвратите възможни пукнатини. 10. След като напълните тавата, леко я почукайте по масата 3 пъти, за да разширите "топчетата", като по този начин им придадете добре познатата форма на макарон. 11. Всичко се слага във фурната за около 20 минути. Как се приготвя пълнежът: 1. Оставете сладката сметана да заври, добавете разтопения шоколад и разбъркайте бавно, докато се получи крем. 2. Когато кремът и макароните са изстинали, с помощта на хартиен пош изсипете крема върху един макарон и бавно го залепете върху друг макарон.
 
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!