Лесна рецепта за панакота със сезонни плодове

Панакотата е един от най-лесните десерти, които можете да направите със сезонни плодове. Това е италиански десерт, приготвен със сладка сметана с желатин и в повечето случаи с плодов топинг.

В тази рецепта ще заменим желатина с агар-агар, желиращ агент, извлечен от морски водорасли, който ползотворно влияе върху здравето. Продава се под формата на прах, люспи или блокчета. Прахът е най-лесният вариант при приготвяне.

 

Съставки:

  • 400 мл сметана (неподсладена)

  • 3 г агар-агар на прах

  • ванилова есенция/прах

  • 1-2 чаени лъжички мед

  • 300 г ягоди

  • 1 голям банан

 

Начин на приготвяне:

1. Сложете сметаната в тенджера, на котлона, на среден огън.Когато сметаната започне да кипи, разтворете агар-агара в отделна купа с 2-3 супени лъжици топла сметана и я разпределете в останалото количество в тенджерата. Оставете тенджерата на котлона за още една минута, като бъркате непрекъснато.

2. Свалете съда от котлона и добавете ванилова есенция и малко мед, за да подсладите състава.

3. За да поднесете панакотата по особен начин, използвайте тава за мъфини, в която поставете 4 наклонени чаши. Изсипете сместа, оставете да изстине и след това я преместете в хладилника. Ако искате друга форма на поднасяне на този десерт, можете да изсипете сместа в силиконови форми.

4. Докато сместа се стегне в хладилника, измийте и почистете ягодите и нарежете банана. Смесете плодовете в блендер до получаване на еднородна маса.

5. След като изстине сместа в хладилника, добавете смесените плодове и украсете по ваше желание.

 

Сега вашият десерт е готов за сервиране. 

Яжте с удоволствие!

 

Продукти, използвани в рецептата
Агар-Агар 20гр К-132 ФК
7.28 ЛВ
Цената е посочена за 1 брой
Агар-Агар 20гр К-132 ФК Добави
× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!