Карамелизирана ябълка

Днес те каним да откриеш тайната на сочната карамелизирана ябълка, представяща експлозия от вкусове и сладост, които ще превърнат едно просто парче плод в божествен деликатес. Нека опитаме заедно тази рецепта с изтънчени вкусове и изкусителни текстури!

Съставки:

1 чаша гранулирана захар

1/4 чаша глюкозен сироп

1/2 чаша вода

1/2 чаша течна сметана

2 лъжици несолено масло

1 лъжичка екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:



1. В тенджера на среден огън разтопи захарта с глюкозния сироп и водата. Разбъркай ги леко, докато захарта се разтвори напълно.

2. След като захарта се разтвори, намали котлона и остави сместа да заври. Не бъркай, а леко разклати тигана, за да осигуриш равномерно нагряване. Продължавай да готвиш, докато сиропът придобие тъмно златист цвят.

3. След като сиропът придобие желания цвят, грижливо добави течната сметана. Бъркай непрекъснато, за да избегнеш образуването на захарни кристали.

4. Добави маслото и ваниловия гел.

5. Готви сместа, докато достигнеш желаната консистенция. За да стане карамелът по-плътен остави го на огъня още няколко минути.

6. След като постигнеш желаната консистенция, отстрани съда от котлона и остави карамела леко да се охлади, преди да го използваш.

7. Сложи дървените клечки в добре измитите и подсушени ябълки.

8. Потопи добре всяка ябълка в карамела и я сложи в тава за печене, за да се охлади напълно карамела.

9. Украси със смлени ядки или шоколадови люспи.

 

Вече си готов да се насладиш на своята вкусна кармелизирана ябълка. Можеш да използваш този карамел в различни рецепти, като торти, сладоледи или десертни сосове.

 

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!