Карамелен пудинг
Съставки за пудинг:
• 285 мл студена вода
• 6 г сода за хляб
• 170 гр. фурми
• 107 г веган масло
• 164 г пудра захар
• 17 г смлени ленени семена
• 193 гр. гладко брашно
• 30 г какао на прах
• 6 г бакпулвер
• 86 гр. Белгийски черен шоколад Callebaut
За соса:
• 100 г тъмнокафява захар
• 100 гр. веган масло
• 100 гр. златен сироп
• 100 гр. веган сметана
• 100гр белгийски черен шоколад Callebaut
Начин на приготвяне:
Сложете фурмите, водата и содата да заврат.
Разбийте заедно маслото и захарта, докато станат светли и пухкави.
Смесете лененото семе с водата и добавете сметаната към веган маслената смес.
Пресейте заедно брашното, бакпулвера и какаото.
След това прегънете кексовата смес.
Сложете охладената смес от фурми и парченцата шоколад.
Изсипете ги в отделни форми.
Пече се на 180°C за 20-30 минути.
За соса:
Оставете златния сироп, маслото и тъмнокафявата захар да заврат.
Добавете сметаната и шоколада и разбъркайте.Сервирайте веднага.