ГОРЕЩ ШОКОЛАД

Състав:

1. 2 чаши мляко

2. 100 г черен шоколад на капки (70% какао)

3. 2 чаени лъжички качествено какао на прах

4. 2-3 чаени лъжички захар (или на вкус)

5. ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрей млякото в съд на среден огън, като внимаваш да не заври.

2. Добави шоколадовите капки към загрятото мляко. Бъркай непрекъснато, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка.

3. Сложи какаото на прах и захарта в горещата шоколадова смес. Продължавай да бъркаш, докато всички съставки не се комбинират добре.

4. Добави ванилия за допълнителна нотка изтънченост.

5. Ако желаеш, може да оставиш сместа на котлона още няколко минути при непрекъснато бъркане, докато започне да се загрява добре. След това можеш да изсипеш горещия шоколад в чашите и да се наслаждаваш!

Можеш да украсиш горещия шоколад с бита сметана, шоколадови люспи, канела или маршмелоу!

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!