Елха от бутер тесто

Подгответе празничното меню заедно с GustaPro! Изберете да приготвите "Шоколадова елха от бутер тесто" за десерт, украсете го със захар, вафли или шоколадова украса и поставете го на централно място на вашата маса.

Cъставки:

• 2 листа бутер тесто;

• 150 гр. шоколадов крем с лешници;

• 1 жълтък.

 

За украса:

• 1 опаковка малки, разноцветни желета;

• 1 тубичка малки разноцветни дражета от млечен шоколад;

• 1 бонбон или желе във формата на звезда.

 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. Разточете двата листа бутер тесто и изрежете 2 еднакви форми за елха (1 голям триъгълник върху 1 малък правоъгълник).

2. Поставете 1 елха в тава, покрита с хартия за печене, след което намажете цялата повърхност с шоколадовия крем. Поставете втория лист тесто отгоре, като внимателно подравнявате краищата.

3. Начертайте 2 линии, много внимателно и без да режете тестото, като започнете от основата на ствола до върха на дървото.

4. С помощта на нож отрежете клони с дебелина около 1 см от всяка страна на дървото, оставяйки ствола непокътнат.

5. Завъртете клоните, всички в една и съща посока.

6. С помощта на четка намажете цялото дърво с жълтък и сложете във фурната за 25 минути.

7. Оставете да изстине, след което поставете елхата в чиния. Украсете го с разноцветни дражета и малки желета, след което сложете отгоре бонбона във формата на звезда.

Опитайте тази рецепта и не забравяйте да участвате в кампанията „GustaPro си ти!“. Можете да видите подробностите директно на страницата в Instagram или Facebook.

 

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!