Елха от бутер тесто
Подгответе празничното меню заедно с GustaPro! Изберете да приготвите "Шоколадова елха от бутер тесто" за десерт, украсете го със захар, вафли или шоколадова украса и поставете го на централно място на вашата маса.
Cъставки:
• 2 листа бутер тесто;
• 150 гр. шоколадов крем с лешници;
• 1 жълтък.
За украса:
• 1 опаковка малки, разноцветни желета;
• 1 тубичка малки разноцветни дражета от млечен шоколад;
• 1 бонбон или желе във формата на звезда.
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Разточете двата листа бутер тесто и изрежете 2 еднакви форми за елха (1 голям триъгълник върху 1 малък правоъгълник).
2. Поставете 1 елха в тава, покрита с хартия за печене, след което намажете цялата повърхност с шоколадовия крем. Поставете втория лист тесто отгоре, като внимателно подравнявате краищата.
3. Начертайте 2 линии, много внимателно и без да режете тестото, като започнете от основата на ствола до върха на дървото.
4. С помощта на нож отрежете клони с дебелина около 1 см от всяка страна на дървото, оставяйки ствола непокътнат.
5. Завъртете клоните, всички в една и съща посока.
6. С помощта на четка намажете цялото дърво с жълтък и сложете във фурната за 25 минути.
7. Оставете да изстине, след което поставете елхата в чиния. Украсете го с разноцветни дражета и малки желета, след което сложете отгоре бонбона във формата на звезда.
Опитайте тази рецепта и не забравяйте да участвате в кампанията „GustaPro си ти!“. Можете да видите подробностите директно на страницата в Instagram или Facebook.