Чурос със сос фин шоколад
Искате да сготвите нещо сладко, но сте закъсали за идеи? Вижте тук необходимите съставки за приготвяне на Churos с фин шоколадов сос!
съставки:
• 250g Callebaut - Най-добрият белгийски млечен шоколад - Рецепта N° 823
• 125мл двойна сметана (48%)
• 75мл пълномаслено мляко
• 1 супена лъжица концентриран екстракт от ванилия
• 175 гр. пудра захар
• 4 супени лъжици смляна канела
• 500гр гладко брашно
• 2 супени лъжици бакпулвер
• 1 супена лъжица (и) сол
Начин на приготвяне:
1. За шоколадовия кадифен сос поставете блатовете в огнеупорна купа и оставете настрана
2. Сметаната и прясното мляко се загряват до кипване и се изсипват върху зърната. Оставете да престои 1 минута, след това разбъркайте до хомогенизиране и добавете половината ванилия
3. За канелената захар смесете заедно захарта и канелата, докато се смесят
4. За Churros пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта, след което оставете настрана
5. Веднага добавете сместа от брашно и разбъркайте с дървена лъжица, докато се смеси, след което оставете да почине за 10 до 15 минути
5. На партиди или по поръчка, извадете 10 cm дължини от тестото, режете с ножица, в горещо олио за 2 до 5 минути или докато стане златисто кафяво и се изпече. Отцедете върху хартиени кърпи
Докато е още горещ, хвърлете чурос с канелена захар, докато се покрие