Чийзкейк с ванилия и клементини
Чийзкейкът с ванилия и клементини е експлозия от деликатни, сладки вкусове, съчетаващи богатия вкус на извара със свежестта на цитрусови плодове. Хрупкавата коричка, направена от бисквити и разтопено масло, е идеалната основа за този изискан десерт.
Съставки:
-
200 г бисквити (хрупкави или друг вид по избор)
-
100 г разтопено масло
-
500 г извара
-
150 г захар
-
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
-
Настъргана кора от 1 клементина
-
Сок от 2 клементини
-
3 яйца
Начин на приготвяне :
-
Натроши бисквитите и ги смеси с разтопеното масло.
-
Сложи сместа в тава за печене с подвижно дъно и изравни дъното.
-
В купа разбъркай изварата и захарта до кремообразна смес.
-
Добави яйцата едно по едно, като разбъркваш добре след всяко добавяне.
-
Разбъркай екстракта от ванилия, кората и сока от клементини.
-
Изсипи сместа със сирене върху приготвената кора.
-
Печи в предварително загрята фурна на 160°C за около 40-45 минути или докато центърът стане твърд..
-
Остави да се охлади в тавата, след което сложи в хладилника за поне 2-3 часа.
-
Декорирай с резенчета от клементини преди сервиране.
Да ти е сладко!