ЧИЙЗКЕЙК БЕЗ ПЕЧЕНЕ С ЯГОДИ
Рецептата за ягодов чийзкейк без печене - деликатен сладкиш с крема сирене и маскарпоне, с пухкава текстура ще ви завладее от първия опит!
Съставки
За основата:
-
200 г смлени бисквити
-
100 гр. разтопено масло Крем
-
50 мл мляко, в което разтваряме
-
15 г желатин
-
1 чаена лъжичка ванилова паста
-
120 г захарна пудра или подсладител
-
200 г крема сирене
-
500 г маскарпоне
-
400 г натурална бита сметана
За желе:
400 г ягоди
10 г желатин
50 г захар
50 мл вода
Как да подготвим блата:
1.Бисквитите смелете в блендер.
2. Добавете разтопеното масло и разбъркайте до хомогенност.
3. Във форма от неръждаема стомана с подвижно дъно сложете слой хартия за печене отдолу и парче ацетатно фолио по ръба.
4. Излейте сместа.
5. Натискайте бисквитите с плосък прибор, така че да ги притиснете на равен слой.
Начин на приготвяне на крема:
1. Разбийте сметаната, захарта, маскарпонето и ванилията с миксер.
2. Междувременно добавете желатина към млякото.
3. Сложете хидратирания желатин в загрята тенджера. Разбъркайте добре на слаб огън.
4. Изсипете желатина при сметаната и разбийте още малко. По този начин кремът ще се свърже по-добре.
5. Подгответе ягодите за странична украса: нарежете ги.
6. Нанесете тънък слой крем върху формата за торта, за да имате основа, върху която ще седят ягодите, след което подредете ги като декорация по ръба. Изсипете останалия крем, след което заравнете.
7. Приберете всичко в хладилника за час, докато всичко се стегне максимално добре.
Начин на приготвяне на желето:
1. Добавете вода към желатина, за да се хидратира.
2. Разбъркайте ягодите до получаване на пюре, след което го сложете на огъня заедно със захарта, докато започне да кипи.
3. След като пюрето се охлади, смесете го с хидратирания желатин. Изсипете желето върху чийзкейка, оставете за една нощ, за да се стегне желатина.
След като изстине украсете с плодове и се насладете на десерта!!!