Бисквитки с шоколадово фъстъчено масло и морска сол
Тези шоколадови бисквити са не само невероятно гладки и вкусни, но и много лесни за приготвяне, така че спестявате време за приготвяне и имате повече време да им се насладите.
Cъставки:
• 350 гр. Callebaut - Белгийски черен шоколад - Рецепта N° 811
• 250 г несолено масло
• 80 г какао на прах
• 400 г пудра захар
• 6 яйца
• 130 г брашно
• 250 г морска сол на люспи
• 1 супена лъжица фъстъчено масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на вентилатор/газ 190°C/170°C.
2. Разтопете шоколада Callebaut 811 и несолено масло в тенджера на слаб огън.
3. След като се разтопи, махнете от огъня и разбъркайте какаото на прах. Оставете го настрани.
4. В голяма купа разбийте заедно захарта и яйцата, докато станат бледи и пухкави.
5. Добавете охладената шоколадова смес и разбъркайте до гладкост.
6. След това добавете и разбъркайте брашното, докато сместа се комбинира.
7. Намажете тава с размери 27 х 20 см и прехвърлете сместа.
8. Поставете фъстъченото масло на няколко части върху повърхността на сместа и внимателно разточете с лъжица или нож, за да създадете хубава и красива форма.
9. Поръсете с морска сол на люспи.
10. Прехвърлете във фурната и печете 20-25 минути и оставете да се охлади върху решетка преди да я нарежете.