Бисквитки от шоколад "Целувка"

Бисквитки с шоколадова целувка - шоколадови бисквитки, навити на люспи и покрити с шоколадова целувка. Забавна бисквитка за празниците или всеки ден!

Cъставки
• 1 чаша универсално брашно
• 1/2 чаша алкализирано холандско какао на прах или неподсладено какао на прах
• 1/4 чаена лъжичка сол
• 1/2 чаша несолено масло, меко
• 2/3 чаша гранулирана захар
• 1 жълтък, стайна температура
• 2 супени лъжици мляко
• 1 чаена лъжичка чист екстракт от ванилия
• 3/4 чаша бадемови люспи
• 250 г шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса С. Постелете тавата с хартия за печене и оставете настрана.

2. В средна купа разбийте заедно брашното, какаото и солта. Оставете ги настрани.

3. В купата на миксер разбийте маслото на средно висока скорост до гладкост, около 1 минута. Добавете захарта и разбийте на средна скорост до кремообразна смес, около 2 минути.

Добавете яйчния жълтък, млякото и екстракта от ванилия и разбийте на висока скорост, докато се смесят добре, около 1 минута. Остържете стените и дъното на купата и разбийте отново, ако е необходимо.

4. Добавете сухите съставки към мокрите съставки и разбъркайте на ниска скорост, докато се комбинират.

5. Поставете декорациите в малка купа. Разточете топките тесто, около 3 чаени лъжички тесто на бисквитка, след това прекарайте всяка топка през декорациите. Поставете топките тесто върху подготвената хартия за печене на 5 см едно от друго.

6. Печете бисквитките за 9-12 минути. Проверете ги, за да не изгорят. Извадете ги, когато са още меки в центъра.

7. Извадете сладките от фурната и ги оставете да се охладят в тавата за 5 минути. Добавете шоколада в центъра на всяка бисквитка. 

Забележка: Бисквитките се съхраняват в херметически затворен контейнер при стайна температура до 1 седмица.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!