Всичко, което трябва да знаете за силиконовите форми

Всичко, което трябва да знаете за силиконовите форми

Чудите се се дали да закупите силиконова форма или не. Ето и отговора... Надяваме се, че тази статия ще разреши всички ваши въпроси.

Силиконовите форми стават все по-популярни в света на печенето и сладкарството и има защо. Тези форми са изработени от незалепващ материал, който позволява лесно изваждане на печените продукти без необходимост от намазняване или набрашняване. Те също се предлагат в различни форми и размери, което ги прави универсален инструмент за всеки сладък проект, който измислите.

За начинаещи силиконовите форми могат да бъдат чудесен вариант, тъй като те са много лесни. За разлика от традиционните метални или стъклени форми, силиконовите форми са гъвкави лесно се манипулират за освобождаване на печени изделия. Това означава, че дори ако един начинаещ не е запознат с тънкостите на печенето, той все още може да направи красиви и вкусни лакомства със силиконова форма.

Силиконовите форми са устойчиви на екстремни температури (максимални температури +230°C и минимални температури до -40°C), така че могат да се използват във фурна, микровълнова фурна и дори във фризер. Това ги прави чудесна инвестиция за всеки, който иска да експериментира с различни техники за печене.

За първа употреба измийте формата в много гореща сапунена вода, подсушете и след това използвайте. Избягвайте контакт с остри предмети, за да избегнете порязвания или пробиви, и не използвайте ножове или други остри предмети за почистване на силиконовите форми, тъй като те лесно могат да се повредят.

За да използвате силиконовата форма възможно най-ефективно е желателно да следвате няколко лесни стъпки преди всяка употреба. Първо, важно е да измиете добре формата преди употреба. Това ще премахне всички остатъчни миризми или аромати, които може да присъстват от предишна употреба. След като формата е чиста и суха, можете да добавите тестото или друг материал за готвене.

Когато използвате силиконова форма, е добре да я поставите върху тава, преди да сложите тестото. Това ще предотврати срутването на тигана и ще гарантира, че печените продукти ще се изпекат равномерно. След като тестото е добавено, е важно да почукате внимателно формата върху плота, за да освободите всички въздушни мехурчета.

Когато печените продукти са готови, важно е да ги оставите да изстинат във формата за няколко минути, преди да опитате да ги извадите. Това ще позволи на печените продукти да се втвърдят и ще ги предпази от счупване или разпадане. След като изпечените продукти се охладят, могат лесно да се извадят от формата, като леко се издърпват отстрани или се натискат отдолу.

Мазнината има тенденция да залепва много добре върху силикона и след многократно използване формите ще получат кафяви петна, които могат да бъдат почистени, като поставите формата във вряща вода за няколко минути.

В заключение, силиконовите форми са чудесен инструмент както за начинаещи, така и за опитни пекари. Те са издръжливи, универсални и лесни за използване, което ги прави задължителни за всяка кухня. Следвайки няколко прости стъпки, всеки може да използва силиконова форма най-ефективно, за да направи красиви и вкусни лакомства.

      

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!