Скорцо или касия?

Канелата и касията са два вида канела, но са известни с различни аромати и характеристики.

За да направите разликата и да избегнете закупуването на по-евтин вариант, следвайте тези стъпки:

Визуален аспект: Канелата обикновено е във форма на тънки тръбички, с лека текстура и светло кестенява нюанс. Касията често има по-груба текстура, с по-дебели тръбички и тъмно кестеняв цвят. Аромат: Канелата има сладък и нежен аромат, с топли и подправени нотки. Касията има по-интензивен и пикантен аромат, с по-силни и по-сладки акценти.

Вкус: Канелата има фин и сладък вкус, подходящ за сладкиши и десерти. Касията има по-силен вкус и може да има леко стегнат или горчив характер.

Географско произход: Канелата от Шри Ланка (истинската канела) произхожда главно от Шри Ланка. Касията често е асоциирана с китайската канела и е по-разпространена в азиатските региони.

Етикетиране: Проверете етикета на продукта, за да видите дали е указан вида канела. Канелата от Шри Ланка се смята за по-високо качество.

Цена: Истинската канела (Шри Ланка) често е по-скъпа от касията. По-високата цена може да указва по-високо качество.

Следователно, когато закупувате канела, се препоръчва да се ориентирате към канелата от Шри Ланка, за да се насладите на автентичността и да избегнете по-евтините варианти, които могат да бъдат касия.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!