Най-известните сладкари в света

Най-известните сладкари в света

 

Сладкарите са главните умове зад някои от най-вкусните и невероятни десерти в света. Те не само трябва да са квалифицирани в изкуството на печене, но също така трябва да имат творчески усет и остро око за дизайн. В тази статия ще разгледаме 10-те най-известни сладкари на нашето време и техните източници на вдъхновение.

 

 

1. Доминик Ансел - @dominiqueansel

Доминик Ансел е френски сладкар от Ню Йорк. Той е най-известен със създаването на Cronut, хибриден сладкиш с кроасан и поничка, който завладя света. Той откри едноименната си пекарна в Сохо през 2011 г. и оттогава се превърна в известно име. Ансел черпи вдъхновение от детските си спомени и пътувания, както и от други култури и кухни.

 

2. Пиер Ерме - @pierrehermeofficial
 
Пиер Ерме е френски сладкар, известен със своите елегантни и изискани десерти. Започва кариерата си на 14-годишна възраст и работи за известни сладкари като Fauchon и Ladurée. През 1998 г. тя отваря собствен бутик в Париж, който се превръща в популярна дестинация за любителите на сладкиши по целия свят. Характерните десерти на Hermé включват Ispahan, макарон от роза, малини и личи, и Mogador, торта с млечен шоколад и маракуя.

 

 

3. Клер Птак - @violetcakeslondon
 
Клеър Птак е американски сладкар, базиран в Лондон. Тя е най-известна с това, че направи сватбената торта за принц Хари и Меган Маркъл през 2018 г. Пекарната на Ptak, Violet Cakes, е специализирана в използването на сезонни съставки и органични продукти за създаване на торти и сладкиши, които са едновременно вкусни и красиви. Тя също има готварска книга, The Violet Bakery Cookbook, бестселър в целия свят. Десертите на Ptak са вдъхновени от сезонните съставки, налични в Обединеното кралство, както и от нейните калифорнийски корени.

 

4.Кристина Тоси - @christinatosi
 
Кристина Тоси е американски сладкар и основател на Milk Bar, верига пекарни с местоположения в Ню Йорк, Лос Анджелис и Вашингтон. Тя е известна със своите игриви и иновативни десерти, които често включват неочаквани вкусове и текстури. Известните творения на Tosi включват Crack Pie, маслен пай с пържена овесена коричка и Compost Cookie, бисквитка, приготвена с картофен чипс, гевреци и кафе.

 

 

5.Седрик Гролет - @cedricgrolet
 
Седрик Гроле е френски сладкар и изпълнителен сладкар в хотел Le Meurice в Париж. Той е известен със своите хиперреалистични плодови скулптури, които са направени изцяло от шоколад или сладкиши. Десертите на Grolet са комбинация от класическа френска сладкарска техника и модерен дизайн. Удостоен е с титлата "Най-добрият сладкар в света" от 50-те най-добри ресторанта в света.

 

6.Анна Олсън - @chefannaolson
 
Анна Олсън е канадска сладкарка и водеща на готварското предаване „Печи с Анна Олсън“. Тя е написала няколко готварски книги и е известна със своите прости и достъпни рецепти. Десертите на Олсън са вдъхновени от нейните пътувания по света и често включват сезонни съставки и местни продукти.

 

 

7.Йотам Отоленги - @ottolenghi
 
Йотам Отоленги е израелско-британски готвач и собственик на няколко ресторанта в Лондон. Въпреки че не е сладкар сам по себе си, той е известен със своите десерти, които често включват вкусове и съставки от Близкия изток. Десертите на Ottolenghi имат перфектна комбинация от сладко и пикантно, а неговата готварска книга "Dulce" се превърна в бестселър.

 

 

 

8.Садахару Аоки - @sadaharu_aoki
 
Садахару Аоки е японски сладкар от Париж. Известен е със своите фюжън десерти, които комбинират японски и френски техники за сладкиши. Типичните десерти на Aoki включват Yuzu Éclair, сладкиш с пълнеж от сметана с аромат на лимон и Opera Matcha, многослойна торта с вкус на зелен чай. Десертите на Аоки често са вдъхновени от традиционни японски вкусове и съставки, които той включва в класически френски техники за сладкиши.

 

 

9.Анджела Ким - @dollysinatras
 
Анджела Ким е корейско-американска сладкарка със седалище в Ню Йорк. Тя е собственик на Dolly's Bakery, която е специализирана в десерти, вдъхновени от Корея. Десертите на Ким често включват традиционни корейски съставки като мача, черен сусам и червен боб. Известен е със своите красиво декорирани торти и макарони.

 

 

10.Джанис Уонг - @janicewong2am
 
Джанис Уонг е сингапурски сладкар и собственик на 2am:dessertbar, ресторант, фокусиран върху десерти в Сингапур. Тя е известна със своите сложни и авангардни десерти, които често включват техники на молекулярна гастрономия. Уонг е печелил множество награди за своите десерти, включително наградата „Най-добър сладкар в Азия“ през 2013 г.

 

 

 

Тези сладкари са само част от многото талантливи пекари и десертчици в света. Всички те са работили усилено, за да усъвършенстват своя занаят и да създадат десерти, които са не само вкусни, но и визуално зашеметяващи. Техните източници на вдъхновение варират от традиционни френски техники за сладкиши до новаторски вкусови комбинации и включване на културни влияния. Следете профилите им в социалните мрежи за вдъхновение и вкусни снимки на техните десерти.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!