Най-голямата торта в света

Ванилова торта 6.5 километра

Повече от 1500 готвачи и сладкари от Керала (Индия) приготвиха ванилова торта с дължина 6,5 километра, за да влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Десертът тежи 27 000 килограма и е 10 сантиметра широк и 10 сантиметра висок. Ваниловата торта е украсена ръчно с орнаменти от бял и черен шоколад, а за нейната композиция са използвани 12 000 килограма брашно и захар.

На готвачите и сладкарите им трябваха около 4 часа, за да приготвят огромния десерт. Цялото събитие се състоя във фестивално пространство в град Трисур, Керала, където бяха разположени хиляди маси.

Експертите на Гинес, присъстващи на събитието, все още не са одобрили рекорда на основание, че е необходимо повече време за обсъждане. Предишният рекорд е от китайски сладкари от Zixi, които създадоха торта с дължина 3,2 километра. Китайската плодова торта беше приготвена по време на международния туристически фестивал Zixi Bread 2018 и бе опитана от над 5000 души. Десертът се казва "Dragonul China" ("Китайски дракон"), а за създаването му са допринесли 60 сладкари и 120 асистента.
 Нека победим рекорда заедно с GustaPro!

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!