МЪФИНИ ИЛИ КЕКСЧЕТА?

Каква е разликата между мъфини и кексчета? Двете основни категории сладкиши, които ще намериш тук - мъфини и кексчета - са добре дефинирани поради тяхната консистенция, вкус, съставки, начин и време на приготвяне. Кексчетата са мини сладкиши, базирани на 4 съставки: захар, яйца, масло и брашно. Методът за приготвянето им се нарича кремообразуване и включва смесване на масло със захар до получаване на кремообразна консистенция, като добавените яйца имат ролята да хомогенизират по-добре и да придадат обем на сместа. Сухите съставки се смесват отделно и след това всичко се смесва, като така се оформя композицията за кексчетата. От друга страна, мъфините са мини сладкиши, които се базират на съставки за торта, пандишпан или други пухкави блатове, които не включват непременно масло като основна съставка. В състава на мъфините могат да се използват различни съставки, като техниката включва първо смесване на течните съставки и след това добавяне на твърдите.

С какво се отличават мъфините? Пухкави и леки: Мъфините са известни със своята пухкава и лека текстура. Разнообразни вкусове: От класическа ванилия до кулинарни приключения с плодове, ядки или подправки, мъфините могат да покрият широка гама от вкусове.

Защо кексчетата са толкова изкусителни? Богата текстура: Кексчетата често имат по-плътна, по-богата текстура, често се смятат за малка торта. Вкусни глазури: Често съчетани с декадентски глазури като маслен крем или шоколадов ганаш, кексчетата добавят допълнително богатство. Какво избираш?

Мъфини или кексчета? Независимо от избора, мъфини или кексчета, тези малки кулинарни изкушения внасят специална нотка във всеки сладък момент. Независимо дали избираш простотата и пухкавостта на мъфина или изтънчеността и екстравагантността на кексчето, изживяването ти със сигурност ще бъде незабравимо. И така, нека мини вкусотията започне и се наслади на всяка хапка от това сладко пътешествие!

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!