Как да сглобим голяма торта?

КАК ДА СГЛОБИТЕ ГОЛЯМА ТОРТА.

Това е един от основните етапи на приготвяне на торта!

От този момент ще зависи окончателният вид на тортата и обемът на вашите усилия за получаване на идеалния резултат.

 

Стъпки за сглобяване на тортата:

  •  
  • Първо трябва да решите с какво ще сервирате тортата: специален субстрат, порция или чиния.
  • Върху него монтираме форма за сглобяване, може да бъде цепна форма, в която сте пекли сладките, метален ринг или ринг със сменяем диаметър.
  • Стените на формата трябва да бъдат застлани с ацетатно фолио, фолио или хартия за печене. Тази стъпка ще предотврати залепването на блатовете и крема по формата и ще помогне за увеличаване на височината на тортата.
  • Събраната торта трябва да се охлади 8 часа минимум 4. Кремът трябва да се стабилизира.
  • Ако тортата ще се използва като долно ниво в многоетажна торта, препоръчвам да поставите преса от 1-2 кг отгоре. Не върху самата торта, а върху чиния или подложка
  • След охлаждане отстранете формата и ацетатното фолио. На този етап тортата вече е мека и красива!
  • Колкото по-гладка е конструкцията, толкова по-професионално ще изглежда изрязването.

Основен набор от инструменти: сладкарска маса; торбички за сладкиши; шпатула; сладкарски пръстен; ацетатно фолио; субстрати; пластмасови или дървени тръби.

Сладкарската маса е задължителна за сладкаря. Без него сглобяването и подравняването на тортата е изключително трудно и дори уморително. Разбира се, напълно е възможно да изравните тортата и без него, но за това не е необходимо да имате много умения.

С помощта на сладкарски пошове с широки кръгли накрайници е удобно да разпределите кремовете и другите пълнежи между слоевете бисквити. Разбира се, можете и без тях, но в този случай можете да забравите за равномерните тънки слоеве.

Шпатули с различни размери са вашите помощници не само по въпросите на подравняването, но и по "вътрешните" въпроси. С помощта на шпатула можете лесно да разпределите крема между блатовете при сглобяване, без да използвате формички.

Сладкарски рингове и формички с различни форми и размери са най-добрите приятели на една равномерна торта. Ако нямате много практика, то сглобяването на ринг тортата е най-доброто решение. Ако добавите ацетатен филм към пръстена, вие сте на път към успеха.

Ацетатен филм.

Ацетатната или страничната обвивка е един от най-полезните инструменти при сглобяването на тортата. Ако събирате мус торта в ринг, а не в силиконова форма, ацетатният блат е единственият възможен начин да получите равен ръб. Използването на фолио при сглобяване на крем торти в ринг е едно от сполучливите решения. Тази техника ви позволява да получите идеално прав ръб. С него не е нужно да разбирате нашия въпрос: "как да махна сладкарския ринг и да не отрежа половината торта". Освен всичко друго, ацетатното фолио е изключително необходимо при сглобяването на високи торти. С негова помощ можете лесно да "изградите" страните до желаната дължина.

Ако вашият пълнеж за торта съдържа горски плодове, пюрета от горски плодове, сокове и подобни съставки, тогава не забравяйте, че всички по-горе са склонни да се окисляват при контакт с метал. По-добре е такива торти да се събират без сладкарски ринг или в ринг със задължително използване на странично фолио.

Монтаж без халка.

На пръв поглед сглобяването на торта без ринг е много по-лесно, но тази простота е измамна. Да – подобно сглобяване не изисква много инструменти, но като всеки отговорен процес изисква прецизност и внимание. С такъв ансамбъл не можете без маса за сладкиши. Това ще ви позволи да видите неточности и недостатъци. Най-удобният начин за нанасяне на крема е със сладкарски пош. При сглобяване без ринг може да използвате сладкарска шпатула. Ще помогне за изравняване на кремовите блатове. За всякакъв вид сглобяване обърнете внимание на бисквитата. Всички бисквитки трябва да са с еднакъв диаметър или размер.

 

Монтаж на пръстена.

Ансамбълът с пръстени е чудесен вариант за начинаещи. Ако все още се страхувате от думата "торта", тогава този специален тип сглобяване ще ви помогне да се изправите срещу всичките си страхове. От ринг или форма тортата няма да се наклони на никъде, няма да примижава и няма да избяга. Пръстенът стриктно ще фиксира формата на бъдещата торта. По-лесно е да го подредите по-късно. Когато сглобявате плънката и крема в ринг, препоръчваме да разпределите и с помощта на торбички. Можете да използвате както матрици с фиксиран диаметър, така и контактни пръстени. Последните са по-универсални. С тях не е необходимо да купувате десетки форми с различен диаметър.

Язовир и радиален монтаж.

Проблем, познат на всички: как да сглобите торта с мека и нежна плънка. Например с кюрд или желе. Какво се случва, ако изсипете желето в ринг със същия диаметър като бисквитата и го поставите само върху бисквитата?! Ако все още не сте пробвали този метод, тогава не го опитвайте - не работи! Така нареченият "язовир". „Този ​​метод включва поставяне на всякакъв деликатен пълнеж в пръстен с яйчен крем. В случай на желе, крем. Най-удобно е да го поставите след поставяне на слоя върху бисквитата. Ако плънката ви е по-малко стабилна, тогава е препоръчително първо да направите ринг за крем и едва след това да поставите слоя в този ринг.

За по-"равно" разпределение на пълнежа в слоевете се използва радиален монтаж. Това ви позволява да разпределите ароматите по-равномерно. Също така, радиалният монтаж е добър за многоетажни торти - с негова помощ можете да разпределите равномерно физическото напрежение и да направите тортата по-стабилна и по-здрава. За тази вилица за сглобяване ще ви трябват няколко сладкарски плика (според броя на кремовете и пълнежа). Слоевете се поставят в радиални кръгове един след друг. По-удобно е първо да разнесете стабилните кремове и едва след това да запълните останалите празнини с по-деликатни слоеве.

Сглобяване на пластове.

Сглобяването на многостепенни тори изисква преди всичко правилната стратегия от математическата физика. Долното ниво, като правило, трябва да бъде по-стабилно и плътно. За него е по-добре да използвате плътни бисквити и кремове. Всеки от нивата може да бъде поставен под преса преди монтажа. Тортата може да се свие по време на процеса на стареене, но това може лесно да се коригира при завършване. Всеки от етажите на тортата трябва да бъде поставен върху поставка, която ще бъде скрита, когато тортата е облицована с крем. Субстратите са необходими преди всичко за удобството при рязане на самата торта. Във всяко от нивата, с изключение на най-горното, са монтирани пластмасови или дървени шишове. Това е за намаляване на налягането в линията.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!