Как да се работи и омекоти захарната паста. Техники на използване

Една от основните съставки за украса е захарната паста. Може да се използва за покриване на торти, кексчета и за създаване на триизмерни фигури като цветя, листенца или фигурки.

Ще забележите какъв креативен свят ще се отвори пред вас, веднага щом се научите да я използвате, манипулирате и не на последно място, да спазвате правилата. След като разберете какво ви трябва, всичко, което ви остава, е вашето въображение.

Как се обработва захарната паста?

Приготвянето на захарна паста основно изисква използването на вашите ръце и няколко други прибора, които от време на време могат да бъдат точилка и силиконова подложка, нож, форми, царевично нишесте, слънчогледово масло и разбира се, захарна пудра.

При работа със захарна паста се използва предимно захарна пудра, но и нишестето идва на помощ, за повърхностно изсушаване. Маслото може да се използва в много малки количества за смазване на подложката и ролката. Имайте предвид, че колкото повече го оформяте, толкова по-лепкав ще става. Затова, когато е възможно, препоръчваме винаги да работите с него в хладна среда.

Как да омекотите захарната паста?

Пастата от пудра захар омеква от естествена топлина. Обикновено контактът с ръка е достатъчен.

Моделиращата захарна паста е най-подходяща за изработване на флорални декорации, фигурки и всякакви 3D композиции, тя се втвърдява много по-бързо извън кутията, така че ще трябва да работите с нея възможно най-бързо. При някои рецепти за захарна паста скоростта е от съществено значение, ако искате отлични резултати.

Как се втвърдява захарната паста?                                                                                                                 

Захарната паста се втвърдява естествено, като се остави на въздух. Втвърдяването е следствие от съхненето, което ще бъде толкова по-бързо, колкото по-ниска е влажността наоколо. 


Има много рецепти и много марки, затова скоростта на втвърдяване, степента на крайна твърдост и реакцията при последващи опити за омекотяване могат значително да варират.

Как да залепите захарна паста върху полистирол?


Необходимостта захарната паста да се прилепи стабилно към полистирола възниква многократно: за една многоетажна торта, торта с 3D обект, като слон или кораб, който все още е препоръчително да се фиксира върху стабилна и лесна  стойка за транспортировка.

Тази процедура включва поредица от стъпки, които трябва да бъдат изпълнени правилно:

1. Уверете се, че полистиролът е без повърхностни неравности, които трябва да премахнете, иначе може да се промени желания резултат.
2. Закръглете ръбовете на формата от полистирол;
3. Намокрете полистирола равномерно с четка, потопена във вода;
4. Внимателно поставете листа захарна паста, която предварително сте размекнали и оформили върху полистирола;
5. използвайте пластмасова шпатула, така че захарната паста да залепне идеално.

Изсъхващата захарна паста се втвърдява, като същевременно остава прикрепена към полистирола. Не забравяйте, че колкото по-дебела е захарната паста, толкова по-дълго ще изсъхва. Дори до 24/48 часа.

Как се залепва захарна паста върху бисквитки?

За да може захарната паста да полепне и да се фиксира върху бисквитките, можете да използвате различни разтвори, като: хранително лепило, желатинов спрей, глазура, конфитюр, разреден царевичен сироп. Така списъкът продължава и продължава. Каквото и решение да изберете, не забравяйте да намалите количество "лепило" до минимум.

Имайки в предвид необятността на темата и безбройните употреби на захарна паста в печенето, има какво да научите. Но след като започнете да работите с него, започвате да разбирате неограничените творчески възможности.

Разнообразието от цветове на захарната паста GustaPro можете да намерите тук: http://bitly.ws/wiTJ

 

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!