Как да направим перфектното тесто?

През вековете хората са открили перфектни комбинации от брашно, вода, мая и други съставки, за да създадат безкрайно разнообразие от вкусни сладкиши, хлябове, торти или бисквити. Зад всяко тесто се крие история, традиция и технология, предавана от поколение на поколение.

За перфектно тесто трябва да вземете предвид вида тесто, което искате да направите. Ето няколко съвета:

Тесто за хляб:

съставки:

Брашно: 500гр

Топла вода: 300 мл

Прясна или суха мая: 7гр

Сол: 10гр

Тесто за пица:

съставки:

Брашно за пица или брашно тип 00: 400гр

Вода: 250мл

Мая: 5гр

Сол: 8гр

Малко зехтин (по желание): 20мл

Тесто за тарти и пайове:


съставки:

 
Брашно за кекс: 300гр

 
Студено масло, нарязано на кубчета: 150гр

 
Студена вода: 50 мл

 
Малко сол: 5гр

 
Захар (за сладки варианти): 20гр

Тесто за бисквити:

съставки:

Бисквитено брашно или брашно с ниско съдържание на глутен: 250гр

Студено масло: 150гр

Пудра захар: 75гр

Ванилия (по желание): 5мл

Тези количества са ориентировъчни и могат да се коригират според предпочитанията


Точно както всеки готвач има своя собствена тайна за получаване на перфектното тесто, всяка рецепта става уникална. Тестото е мостът между суровите съставки и крайния резултат на торта или хляб, току-що изваден от фурната. В кулинарния свят тестото не е просто храна, а творение, израз на страст и майсторство. И така, започваме да месим и даваме живот на едно перфектно тесто, защото във всяка хапка е нашата история.

 

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!