Готварски съвети от известни готвачи

Ина Гартен, Гордън Рамзи, Алтън Браун и други професионалисти споделят задължителни съвети за готвене:

1. Подсилете вкуса на всичките си шоколадови печива, като добавите кафе.

В интервю за Epicurious Ина Гартен сподели най-добрия си съвет за шоколадови сладкиши. „Ако добавите кафе към шоколада, това му придава дълбочина на вкуса“, ​​каза тя. „Знаете, че шоколадът е по-вкусен, но всъщност не знаете, че го има.“ Може да опитате нейната рецепта за кексчета с шоколадов ганаш и да се убедите сами.

2. Използвайте масло, за да подсладите вкуса, когато готвите с вино.

Това идва от главния готвач Алекс Гуарнашели. Понякога готвенето с вино прави вкуса на храната малко груб, защото виното отнема много време, за да се сготви и да се разтопи. За да се преборите с вкуса на сурово вино, добавете няколко парчета масло или друга мазнина, като малко зехтин. Богатството помага за балансиране на вкусовете.

3. Завършването на почти всяко ястие с пръскане на киселина кара всички вкусове да блестят.

Главният готвач Даниел Булуд каза, че неговият съвет номер едно за готвене е да завърши с пръскане на киселина. Киселината – капка лимонов сок, вино или оцет – помага на ароматите да блестят и пресича наситените сосове и мазните храни, повишавайки вкуса.

4. Използвайте тигани с незалепващо покритие за неща като яйца и палачинки, но не прекалявайте с тях.

Главният готвач Аманда Коен казва, че тиганите с незалепващо покритие не трябва да са най-добрите за всичко. Тиганите с незалепващо покритие излъчват различен вид топлина. Тъй като тиганите с незалепващо покритие предпазват храната от топлината отдолу, те не стават толкова горещи и не правят храната толкова хрупкава.

5. За да направите шоколадови бисквитки, използвайте брашно за хляб вместо универсално брашно.

Ако сте от хората, които предпочитат меки, вкусни, топящи се в устата бисквити пред хрупкави, вижте този трик от Alton Brown. Неговата рецепта за бисквитки заменя универсалното брашно с брашно за хляб (брашно, направено от твърда пшеница), което им придава прекрасна текстура, сякаш получавате от пекарна.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!