Callebaut - Най-големият производител на белгийски шоколаад

Историята на производителя на шоколад Callebaut

Всичко започва, когато Octaaf Callebaut, внук на пивовар от белгийския град Wieze, тайно започва да работи по първата си рецепта за шоколад. Месеци наред изящният аромат на прясно изпечени какаови зърна интригуваше всеки. Когато пивоварите за пръв път опитаха първия шоколад, те осъзнаха, че са свидетели на раждането на най-добрия белгийски шоколад Callebaut. След известно време малките магазини в околните села и техните клиенти харесаха този нов шоколад след което бързо се разпространи мълва.

По време на войната и междувоенния период, шоколатиерите и пекарите се бориха да намерят съставките за производството на сладкиши, да не говорим за шоколада. Семейство Callebaut създава първата шоколадова глазура, за да отговори на нуждите на тези занаятчии. 


Callebaut за първи път изнася шоколада си през 1965 г., когато все по-голям брой сладкари и пекари по света проявяват силен интерес към работа с блокове от  белгийски шоколад. 


През октомври 2020 г. Barry Callebaut достигна важен етап във своето пътуване към 100% екологично чист шоколад:  всички глобални марки на Barry Callebaut вече купуват изключително 100% екологично какао за своя шоколад.


 Клиентската база на Barry Callebaut се състои от мултинационални компании, национални марки и занаятчийски потребители на шоколад (производители на шоколад, сладкари, пекарни и ресторантьори). Европа и Северна Америка

са най-важните пазари за продажби, където се правят около две трети от оборота.

Callebaut се гордее със своята световна експанзия и разнообразната си гама, която може да намерите и в GustaPro

.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!