5 черти на умел сладкар

5 черти на умел сладкар

 

Когато повечето хора мислят за готвачи на сладкиши, те си представят извисяващи се сватбени торти, страхотни торти и страхотни торти, но малцина знаят огромното количество умения и работа, вложени в създаването на който и да е от тези вкусни десерти. Сватбените торти, например, изискват повече от един слой и трябва да бъдат приготвени точно така, докато допълнителна минута във фурната може да бъде разликата между перфектните бисквитки и прегорелите сладкиши.

И така, какво е необходимо, за да станеш сладкар? Какви качества са ви необходими, за да успеете в индустрията? Ето шестте черти на перфектния сладкар. Мислите ли, че имате необходимото?

 

Създател

Подобно на много други форми на готвене, работата със сладкиши е донякъде изкуство. Има много място за креативност в печенето и сладкарите, които показват най-голяма креативност в работата си, обикновено стигат много далеч в кариерата си.

Креативността в кухнята обикновено започва в етапа на подготовка. Готвачите обичат да се връщат към простите рецепти и да видят как могат да ги подобрят или променят с нещо ново. Обикновените стари бисквитки с парченца шоколад не трябва да останат обикновени. Главните готвачи знаят как да добавят различни видове ядки или да опитват различни комбинации от шоколад, за да създадат нов тип торта, която всеки ще иска да опита.

Разбира се, креативната страна на готвача се проявява с пълна сила, когато дойде време за украса на торта или друг вид десерт. Главните готвачи разполагат с всякакви различни храни, глазури, пръскачки и други съставки, за да украсят правилно своите торти и десерти. От пресни ягоди на върха на торта до топла глазура, поръсена върху шоколадови бисквитки, най-добрият готвач на сладкиши знае как да зарадва очите и вкусовите рецептори на клиентите.

 

Организиран

Един сладкар разполага с много инструменти и още повече съставки. От мерителни чаши и купи за смесване до пудра захар и кондензирано мляко, сладкарите имат какво да следят в своите кухни, така че е жизненоважно да сте организирани през цялото време.

Всеки инструмент и съставка трябва да имат своето място в кухнята. Когато разглежда нова рецепта, организираният сладкар ще знае точно къде да намери всички съставки в кухнята и може лесно да събере правилните инструменти и съставки, необходими за завършване на ястието.

За да бъде толкова ефективна, кухнята на главния готвач трябва да бъде безупречна. След като приключат, сладкарите трябва да почистят бъркотията си и да върнат всичко на правилното му място. Ако кухнята на готвача е нечиста, той рискува да замърси съдовете си, което може да му създаде големи проблеми с клиентите. Следователно всички готвачи на сладкиши трябва да останат организирани, спретнати и чисти, за да осигурят най-добрия си успех в индустрията.

 

Работник

Във всеки един ден сладкарят може да бъде в кухнята от 3 сутринта до следобед. Повечето сладкари, които работят в пекарни, започват работа толкова рано, за да се подготвят за пътуващите, които може да се отбият за закуска, и обикновено продължават да работят до късно сутринта или дори следобед.

Повечето от тези часове се прекарват в тичане из кухнята, така че сладкарите трябва да работят усилено и да са готови да стоят на крака дълги часове наред. Освен това е необходима много упорита работа за многозадачност, тъй като малко готвачи на сладкиши ще работят само по едно ястие наведнъж. Тя може да пече хляб, докато глазира кексчета.

 

Авантюрист

Въпреки че винаги можете да следвате рецепта, най-добрите сладкари поемат рискове с готвенето си. Те знаят как да коригират рецептата, за да получат желания резултат. Ако искат шоколадовите им бисквити да са по-пълни, знаят, че трябва да добавят повече брашно.

Освен това сладкарите не се страхуват да опитат нещо ново в готвенето. Ако се сблъскат с нова, трудна рецепта, те го правят веднага. Дори и да се объркат при първите си опити, най-добрите сладкари не се отказват. Те продължават да работят по рецептата, за да я направят точно както трябва.

Поемащите риск готвачи също знаят как да поемат рискове с ястия, които преди това са усвоили. Ако имат идея за нов тип бисквитка, например, готвачите ще продължат да променят рецептата си, за да видят как могат да я променят, за да създадат нещо ново и вълнуващо. Въпреки че това отнема няколко опита, сладкарите продължават да работят, за да усъвършенстват занаята си.

 

Квалифицирани

Всеки добър сладкар знае, че пътят към успеха в кухнята започва с отлично образование. Като учите в топ институция, вие ще научите уменията, необходими за превъзходство в тази кулинарна кариера. Ще научите как да бъдете по-организирани и къде можете да проявите малко повече креативност в работата си.

След завършване на курса ще сте готови да навлезете в хотелиерството и да работите като сладкар в пекарна или сладкарница.

Работата като сладкар може да е трудна, но ако имате основните умения, за да успеете, тогава ще откриете, че дългите часове не изглеждат толкова дълги и работата, необходима за завършване на вашия сертификат, определено си заслужава.

× logo

Абонирайте се за нашия Newslatter, за да получавате най -новите оферти!